Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Saara Lahtinen nukkui pois

Saara Talvikki Lahtinen siunattiin lauantaina 9.4.2011 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.



Katso lisäkuvat   

Saara Lahtinen nukkui pois

9.4.2011 Olavi Vallivaara

Saara Talvikki Lahtinen siunattiin lauantaina 9.4.2011 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Saara Talvikki Lahtinen syntyi 26.2.1938 Maria ja Johannes Lahtisen perheeseen silloisen Karstulan ja nykyisen Kyyjärven seurakuntaan. Saara varttui "Ilolan" perheen tyttärenä yhdessä Matti veljensä kanssa, joka oli Saaraa vanhempi. Lapsesta saakka hän kasvoi maatalon tehtäviin. Kansakoulun hän kävi Kyyjärvellä. Vähitellen talon asuminen siirtyi Matin ja Saaran tehtäväksi. Saara hoiti kodin ja navettatyöt ja Matti työskenteli pellolla ja metsässä. Aikanaan rakennettiin uusi navetta ja talo. Vuonna 1968 siirryttiin vanhasta Ilolan pirtistä uuteen tupaan, joka on vanhan talon takana. Saara teki elämässään paljon ruumiillista työtä. Hän oli luonteeltaan ahkera ja auttavainen. Saara sai oman pojan, jolle kasteessa annettiin nimi Jukka. Jukkaa hoitaessaan hän hoiti myös äitiään ja aikaisemmin isää, joka nukkui pois 1950-luvun alussa.

Ajan myötä Ilolassa luovuttiin lypsykarjasta ja tilalle tuli lihakarja. Lopulta karjan pidosta luovuttiin kokonaan ja viljeltiin peltoa. Viimeisen kerran puitiin syksyllä 1992 ja siirryttiin vuokramaan peltoja. Matti veli nukkui pois 1990-luvun lopulla.  Saara oli "peruskyyjärveläisiä". Hän oli mukana monissa kylän yhteisissä tapahtumissa. Hän toimi palokuntanaisissa, osallistui seurakunnan ja monen muunkin järjestön toimintaan ja oli mukana retkillä. Saara pyöräili ahkerasti ja hoiti kuntoaan. Jukka ja hänen perheensä toivat Saaralle iloa ja elämänvoimia. Vakavan sairauden kautta hän poistui meidän keskeltämme 24.3.2011.Saaraa jäivät kaipaamaan Jukka,Anna, Julianna ja Miro, sukulaiset ja ystävät.

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Juliaana Muli sekä Liisa Pölkki ja Hilkka Parkkonen lauloivat. Muistotilaisuudessa Kivirannassa puhui kirkkoherra, naapurin tytöt Tanja ja Taina muistelivat Saaraa sanoin ja kuvin, Liisa ja Hilkka lauloivat, adressit lukivat Lauri ja Hannu Lahtinen. Yhdessä laulettiin tuttuja virsiä Juliaana Mulin säestyksellä.