Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Get the Flash Player to see this player.

Katso lisäkuvat   

Korkealta ja kovaa!

25.5.2011 Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Anu Savela suoritti 12.5.2011 väliresitaalikonserttinsa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa.

Konsertti antoi ”esimakua” Savelan ensi vuonna suoritettavaan laulun diplomikonserttiin, joka on  musiikin ammattiopintojen korkein mahdollinen tutkinto. Nämä molemmat konsertit sisältyvät musiikkialan solistisiin erikoistumisopintoihin, joita Anu Savela opiskelee Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa Sirkka Haaviston johdolla. Anu Savela aikoo esittää diplomikonserttinsa konserttisarjana, joten suunnitteilla on, että yhtenä konserttipaikkakuntana on Kyyjärvi ja muita lähiseudun kuntia.

Aikaisemmin Anu Savela on valmistunut laulupedagogiksi Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta 2004. Hän on työskennellyt laulunopettajana Keski-Suomessa kohta kymmenen vuoden ajan. ”Autonmittariin kertyykin rapiasti kilometreja vuodessa ja kroppa on kovilla”: Savela sanoo, mutta ei valita: ” On todella palkitsevaa työskennellä ihanien ja oma-aloitteisten laulajien kanssa ja voi olla kiitollinen, että saa tehdä tällaista työtä.” Ensi vuonna Anu Savelalle tuleekin tasan kymmenen vuotta täyteen laulunopettajana. Tällä hetkellä Anu opettaa mm. Saarijärvellä, Karstulassa ja Perhossa, näissä kunnissa yksinlauluharrastus onkin todella suosittua. On hienoa, että oppilaiden ikähaitari vaihtelee 14-vuotiaista yli 70- vuotiaisiin saakka. Pääasiassa laulunopiskelijat ovat nuoria aikuisia, mutta on mahtavaa, että mukana on myös paljon nuoria ja on muutama mieskin uskaltautunut tunneille.

Anu Savelan tällä hetkellä suoritettaviin opintoihin kuuluu myös kevyen musiikin/pop-jazz-laulun ammattiopintoja. ”Olen kokenut työssäni, että suurin osa tämän päivän laulajista haluaa opiskella kevyttä laulua.” ”Näin ollen olen laajentanut osaamistani kevyeen musiikkiin mm. osallistumalla rytmimusiikin kursseille.”  Kuultavaksi jää pitääkö Anu Savela tulevaisuudessa myös kevyen musiikin konsertteja.