Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärvi-Perho pyöräilyottelu käynnistyy

Perinteinen pyöräilyottelu järjestetään 9.5 - 22.5.2011. Pyöräillään Perho nurin!


Välähdyksiä kevätnäyttelystä

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Perhossa vietetään unelmien leirikesiä!

17.5.2011 Juttuvinkki/ Irma Mäkelä/Mediamyllärit ry

Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston Perhon yksikössä lukukausi päättyy ja kesän ratsastusleirit alkavat pian.

Oppilaitoksen upeat ratsuhevoset ja erinomaiset puitteet tarjoavat ratsastuksen harrastajille tulevana kesänä ihania leirielämyksiä.

Leirejä on koko kesän ja jokaiselle varmasti löytyy sopiva leirityyppi. Alkeisleireille voi tulla vaikka hevoset eivät olisi ennalta tuttujakaan. Hieman jo ratsastaneille on useampia leirejä tarjolla. Leirejä on nuorille ja aikuisille sekä perheille yhdessä. Jokainen leiri voi olla toiveleiri, eli leireistä voidaan räätälöidä osallistujille mieluisia. Myös oman hevosen tai ponin voi tuoda leirille mukana.

Äidit ja tyttäret tai isät poikineen voivat tulla yhdessä leirille tavoitteena viettää laatuaikaa tallilla. Tallit ovat tutkitusti hyvä harrastusympäristö nuorille ja kauniiden eläinten parissa aikuistenkin mieli lepää! Tärkeintä leirillä on rentoutuminen, nauttiminen ja irrottautuminen arjesta, bonuksena tulee uusien asioiden oppiminen, unohtamatta tietenkään pääasiaa: ihania hevosia. Leireillä opetellaan asioita teoriassa ja käytännössä opitaan hoitamaan hevoset ratsastuskuntoon ja tietenkin ratsastamaan. Jokaisella leirillä on vähintään kaksi tuntia ratsastusta, mutta nuorimpien hoitoleirillä voi valita enemmän hoitamista kuin ratsastamista, varsinkin jos ratsastaminen hieman jännittää.

Leirillä mm. hoidetaan hevosia, ratsastetaan, käydään uimassa ja pidetään illanviettoja. Leirikaste on aina jännittävä ja odotettu kiva tapahtuma. Muistoksi saa mukaan kuvia ja videoita. Uusia kaverisuhteita syntyy leireillä ja näiden tuttavuuksien kanssa voi pitää yhteyttä koko pitkän talven leiritapahtumia muistellen.

Jokaisella leirillä on mahdollisuus tutustua myös opetusmaatilan eläimiin. Ketäpä eivät pienet possut tai iloisesti leikkivät vasikat kiinnostaisi. Hevoslapsiakin tänä vuonna syntyy.

Leireihin voi tutustua tarkemmin nettisivuilla http://www.perhonmolli.info/. Vielä löytyy vapaita paikkojakin!