Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Mikä sai vaihtamaan timanttien säihkeen pustan pölyyn?

1.5. Juttuvinkki Eija Oikarii /Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Niinhän siinä taas kävi, että pakkasin laukkuni sekä Tillikän ja suuntasimme kohti tuttua ja pitkään kaivattua Unkarin pustaa.

Vuonna 2005 pustan pölyssä vietetyn kesän jälkeen jäi palamaan ikuinen liekki paluusta pustalle. Parina kertana täällä lomaillessa ajatus paluusta sai vain lisää tulta alleen ja nyt sen tein!

Palasin siis tuttuun suomalais-unkarilaiselle matkailutilalle jossa toiminta on muuttunut kovasti. Juuri valmistumassa olevat Neliapila -asunto-osakkeet ovat myyty suomalaisille Unkarin ystäville, teemamatkoja marraskuussa 2010 vapautuneeseen viinanpolttokursseille että myös kotitekoiseen makkarantekokursseille. Myöskin aina suositut formula- ja metsästysmatkat järjestyvät tilan kautta.

Tilalle on rakennettu oikea Sauna Bulevardi josta löytyy savisaunaa, savusaunaa, telttasaunaa, on suolapaljua (en suosittele paljon ratsastaville, sillä pulahtaminen saattaa olla hyvinkin tuskallista :D ) isoa paljua jossa mahtuu uimaan, grillikatosta isompien juhlien järjestämiseen jne.... Tila on hyvin suosittu isojen juhlien järjestämiseen majoituksineen.
Harrastaa voi paljon muutakin kuin ratsastaa, joten koko perheelle löytyy monenlaista tekemistä, toiveiden mukaan. Mainittakoon esim. 18 reikäinen jalkapallogolf -kenttä.
Tila toimii myös leirikoulupaikkana.

Tilalla valmistetut viinit ja makkarat ovat erittäin suosittuja tuliaisia

Elämä maaseudulla ei ole juurikaan muuttunut 6 vuodessa, edelleen näkyy kyntöruunaa pappansa kanssa pellolla,  isoa klapikuormaa vetävää valjakkoa.... Unkarilainen ystävällisyys ja kohtelaisuus saa aina huokailemaan; pienet pojat kättelevät miehet tervehtiessä, vieraita tervehditään aina, liikuit sitten missä tahansa. Ratsastaessa autot ja muut työkoneet antavat tilaa hevosille jopa keskeyttäen työnsä ja sammuttaen moottorit.

Kevät on taittumassa kesään, hedelmäpuista ovat jotkut jo kukintonsa kukkineet, luonto on herännyt jo vihreään peittoon, kevään kuivuus on vähän hidastanut ja jopa vahingoittanut vehreyttä.

Pusta kuittaa ja kiittää. On aika vetää ratsastuskamppeet päälle ja antaa tuulen suhista korvissa ratsun kiitäessä kohti loputtomia hiekkateitä!
Yllä kuvassa: Tillikkä & Roope
Terveisin Eija Oikari
Tutustu sivustoon:  www.akactanya.com