Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yritystulkki avuksi yrittäjien arkeen

Kyyjärven kunta panostaa yrittäjien palveluun. Kunta on hankkinut käyttöönsä netissä toimivan Yritystulkki-nimisen yrittäjyyden tietoaineiston.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yritystulkki avuksi yrittäjien arkeen

19.5.2011 Kyyjärven kunta / kunnanhallitus / AT

Kyyjärven kunta panostaa yrittäjien palveluun. Kunta on hankkinut käyttöönsä netissä toimivan Yritystulkki-nimisen yrittäjyyden tietoaineiston.

Nyt kenellä tahansa – niin yrittäjillä kuin muillakin yritystoiminnasta kiinnostuneilla – on mahdollisuus saada ajantasaista ja paikallista tietoa yritystoiminnan eri osa-alueilta vaivattomasti ja maksuttomasti netistä. Käyttö edellyttää, että sinulla on tietokoneellasi valmiina tavanomaiset tekstinkäsittely-, taulukkolaskenta- ja Arcobat reader – ohjelmat.

Aloittava yrittäjä tarvitsee tietoa
 
Yritystoimintaa aloiteltaessa tiedon tarve on suurimmillaan. Yrittäjäkandidaatin tulee markkina-tilanteen selvittämisen lisäksi perehtyä mm. liiketoimintansa suunnitteluun, hinnoitteluun ja kustannuslaskentaan sekä rahoitukseen ja yritysmuotoihin.

- Lisäksi yrittäjän pitää saada hyvät käytännön neuvot yrittäjän jokapäiväiseen työhön, jotta turhilta virheiltä vältytään, muistuttaa kunnanjohtaja Eino Nissinen.
 
Nyt kaikki tämä tieto, niihin liittyvät opaskirjat sekä laskentaohjelmat ovat Kyyjärveläisten saatavissa ilmaiseksi Kyyjärven kunnan nettisivujen kautta. 

- ATK:hon vihkiytymätöntä yrittäjää emme suinkaan ole unohtaneet, sillä samat tiedot saa myös paperilla kunnantoimistolta, lupaa Eino Nissinen.
 
Toimivan yrityksen kehittäminen
 
Toimiville yrittäjille ja yrityksille löytyy Yritystulkista oppaat ja työkirjat yrityksen hallintoon, talouteen ja markkinointiin. Myös erilaisia valmiita lomakkeita ja sopimuspohjia on valmiina lähes neljäkymmentä erilaista.

- Taloushallinto-osioon kuuluu mittava määrä hinnoitteluun, taloussuunnitteluun ja investointeihin liittyviä laskentaohjelmia, jotka ovat epäilemättä hyödyllisiä jokaiselle yritykselle. Lomakkeista löytyy todella hyvää materiaalia, joiden avulla suurin osa yrittäjien eteen tulevista sopimus- yms. tilanteista voidaan ratkaista. Kannattaa käydä tutkimassa, kehottaa kunnanjohtaja.  
 
Markkinointi koetaan tutkimuksissa yrittäjän suurimmaksi ongelmaksi. Aihepiiriin on toistaiseksi ollut huonosti saatavilla käytännöllistä aineistoa, mutta Yritystulkissa tämäkin tärkeä osa-alue on huomioitu. Yritystulkki sisältää markkinointi- ja myyntisuunnittelun työkirjat niin kuluttajapalvelu- kuin Business to Business – yrityksille.
 
Yritystulkki tuli tarpeeseen
 
Yritystulkin kehittäjä DI Ari Järvinen on pitkään toiminut yritystoiminnan parissa. Omakohtaista yrityskokemusta on kertynyt parikymmentä vuotta. Lisäksi hän on toiminut 10 vuoden ajan elinkeinoasiamiehenä mm. täällä Kyyjärvellä. Yritystulkki on käytössä jo yli 70 prosentissa Suomen kuntia ja kaupunkeja. Molempien kotimaisten kielten lisäksi Yritystulkkia tuotetaan myös englanniksi ja venäjäksi
 
Yritystulkki löytyy osoitteesta http://www.yritystulkki.fi/alue/kyyjarvi/
tai suoraan tämän linkin kautta Yritystulkkiin