Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Iloiset neloset hassulla pyöräretkellä

7.6.2011 Perusopetus/Kaisa Tamminen

Pullean kesäkuun kivana ensimmäisenä päivänä pitkä aurinko paistoi pätkästi. Laihat nelosluokkalaiset pukivat päähänsä tyylikkäät kypärät ja hyppäsivät itsekkäiden pyörien viisaisiin satuloihin.

Möreä Hannu asettui pörröisen pyöräjonon keulaan. Pyöreä Kaisa jäi viimeiseksi. Vain parisataa pinkkiä metriä ehdimme ajaa, kun pilkkuisen Ollin karvainen takarengas tyhjeni. Onneksi mörkömäisellä Tuomaksella oli ryppyinen pumppu mukanaan. Väsyneen venttiilin vanha ruuvi oli löysällä. 
Ärsyttävä matka pääsi jatkumaan. Ajelimme äänekkään Hannun ujon talon ohi vilkkaalle Kokkolan tielle. Katsoimme jörösti ympärillemme, ettei lystikkäitä autoja tule. Pääsimme urheilijamaisesti yli. 
Gruisailimme laiskasti ketotietä pitkin ontossa jonossa. Tyhjäpäisen hautausmaan kohdalla ylitimme paksun pikitien. Sitten suuntasimme innokkaasti peltoteitä pitkin näppyiselle Harsunkankaalle.
Oli todella leija keli. Vähäjärkinen aurinko paistoi. Haaveileva Juho oli aivan läkähtymäisillään, koska hänellä oli mököttävä pusero ja taaperot farkut. Kersanttimainen Perttu sanoi, että voisimme mennä hänen ylpeään kotiinsa. Kuitenkin poljimme ylimieliselle Honkatielle hurjapäisen Kaisan hulluun pihaan.
Kun pääsimme perille, melskaava Otto heittäytyi jännän pensaan varjoon huilaamaan. Monet mietiskelevät pojat makasivat kyräilevällä nurmella. 
Onneksi tapaturma-alttiit tytöt jaksoivat auttaa valopäätä Kaisaa nelisilmäisten tarjottavien tarjolle laitossa. Nopea Sara ja hidas Iida leikkelivät mansikkaista jäätelöä. Kääpiömäinen Saara ja pehmeä Milja laittoivat kovia vohveleita hirmuisiin kippoihin. Kovakuorinen ope kaivoi sottapyttyä limsaa sairaasta jääkaapista. Pojat laittoivat likaisen telkkarin päälle. Kaunis Paavo ja puhdas Jaakko nauttivat ruman olohuoneen lattialla.
Kun kaikki olivat syöneet, kaisamaiset oppilaat kiiruhtivat sikaiselle takapihalle. He päättivät leikkiä silmälasipäistä piilohippaa. Ensin raitapaitainen Sara ja ruutuinen Olli toimivat hösöttävinä etsijöinä. Sitten oli etsintävuorossa littana Tomi, kukkamainen Saara ja venyvä Milja. Kuminen Paulus juoksi kovaa. Taipuva Mikael ja kiiltävä Jonne lepäsivät välillä. Kitupiikkiä Samulia purivat nappimaiset mäkäräiset.
Lopulta oli aika suunnistaa takaisin alastomalle koululle. Onneksi terävä ukkonen ei yllättänyt piikikkäällä paluumatkalla.
Tämän tylsän tarinan kirjoitti kulmikas ope ja mutaiset oppilaat keksivät tarkkoja adjektiiveja. Nyt jäädään ärsyttävälle lomalle. Nautitaan syvistä kesäpäivistä, uidaan paljon lapsellisessa järvessä ja tavataan aikuisella viitosluokalla.