Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Löytynyt tavaroita

Myllylle on tuotu monenmoista löytötavaraa.


Helluntaimyrsky Tomaatintaimia ja täytekakkua

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tomaatintaimia ja täytekakkua

5.6.2011 Irma Mäkelä /Mediamyllärit ry

Nyt niissä on jo raakileita.

Maaliskuun 1.päivä laitoin siemenet itämään ja kohta tuottaa satoa. Ostin kuin ostinkin kasvihuoneen Möttösestä Talouskaupasta. Ohjeistuksessa sanottiin, jotta kasaaminen kestää muutaman tunnin, mutta kyllä siinä vaan hurahti pari päivää. Paljon oli nippeliä ja nappelia.

Tein heti kasvihuoneen molemmille reunoille penkit ja tomaatintaimet iskin toiseen ja kasvu kiihtyi ihan silmissä. Pinaatin siemeniä ripottelin tomaattien viereen kaveriksi. Nyt niissä on jo aika hyvät lehdet, joten eikun paistamaan pinaattilettuja tai pinaattikeittokin on maukasta. Tulee Kippari Kallemainen olo ja hauikset kasvaa. Kasvatin muuten hajuherneitäkin, tuli vaan Kippari Kallen lapsesta mieleen. Nämä hajuherneet ovat oikeita kasveja ja kukkivat hienosti.

Toiselle reunalle kylvin tavallista hernettä ja papuja. Lisäksi kasvatin kurkuntaimia sekä kesäkurpitsan taimia siemenistä. On siellä saaneet monet kesäkukatkin alkunsa mm. krassit ja kosmoskukat.

Puutarhahommien lomassa tehdä rätkäytin täytekakun ja ensiviikon perjantaina teen toisen Saunakylän pvy:n arvontaan. Kannattaa ostaakin Tammisen Sulolta arpoja. Pvy:n kevätkokous ja tupailta pidetään sitten meillä täällä Paskolammentiellä perjantaina 10.6.

Täytekakku:

6 munaa
1 ½ juomalasillista sokeria
1 ½ juomalasillista vehnäjauhoja

Jos haluaa isomman kakun niin kopsauttaa pari munaa lisää ja laittaa pari lasillista sokeria ja vehnäjauhoja.

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Vaahtoon lisätään vehnäjauhot. Paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 1 tunti.
Kakku otetaan uunista ja kumotaan tarjottimelle. Annetaan jäähtyä. Leikataan kakku kolmeksi levyksi. Alimmainen levy laitetaan tarjottimelle ja kostutetaan vaikkapa limsalla. Mansikkahilloa levitetään ja voidaan laittaa myös banaaniviipaleita, jos niistä sattuu tykkäämään. Ja tietenkin kermavaahtoa.

Laitetaan toinen kakkulevy päälle ja sille tehdään sama homma kuin ensimmäisellekin. Lopuksi laitetaan päällimmäinen levy. Kostutetaan ja levitetään ylt`ympäriinsä kermavaahdolla. Sitten vaan koristellaan hedelmillä, karkeilla tai jollain strösselillä.
Hyvää on, eikä paljoa lihota, jos ei kauheasti syö, eikä joka päivä ala täytekakkuja leipomaan.

Maukasta kesänalkua kaikille!