Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Tervetuloa Kyyjärvi-viiikolle ja tapahtumiin

18.7.2011. Suvi Kantonen

Monipuolista ohjelmaa, kaikenikäisille tekemista ja katseltavaa Kyyjärvi-viikolla

Kyyjärvi-viikko käynnistyy maanantaina. Ohjelmatarjontaan on yritetty saada mahdollisimman kattava pakkaus kaikenikäisille. Ensimmäisenä tapahtumapäivänä käynnistellään Kyyjärvi-viikon yhteydessä järjestettävää Nopola News-Dog koulutusviikkoa. Koulutuksessa mukana kuuluisia tekijöitä, tietäjiä ja taitajia. Katsokaa koulutusohjelmasta tarkemmin tapahtumakalenterista. Maanantai-iltana juostaan Betset-hölkkä, lähtö tapahtuu Betsetin pihasta klo 18. Mukaan tapahtuman vaiuhdittajaksi on tulossa hiihtäjä-legenda, maailmanmestari Matti Heikkinen, joka itsekin osallistuu hölkkään. Tapahtumassa on sekä kunto-, että kilpasarjat. Tarkemmin sarjoista ja matkoista tapahtumakalenterissa Nopola News sivulla. Maanantai-iltana  myös Satamassa klo 19 Runon ja laulun ilta, jonka järjestää Helluntaiseurakunta. Kaikki runon ja laulun ystävät toivotaan paikalle.

Tiistaina liikunnan riemua tarjotaan urheilukentällä. Klo 18 Heli Ala-Piha vetää Zumba-tapahtuman. Samaan aikaan Metsänhoitoyhdistys tarjoaa vaihtoehtona Metsätaitoradan , johon lähtö tapahtuu Harsunkankaalta. Kilpailussa ratkeaa samalla Kyyjärven metsätaitomestaruus.

Keskiviikkona vietetään kirkossa hengellisen musiikin iltaa. Tilaisuudessa  myös myyjäiset, tuotto kirkkokuoron hyväksi. Tämä tilaisuus alkaa klo 19

Klo 20 bingo ja sen jälkeen karaoke Ravintola VilliViinissä.

Torstain Lasten Puuhapäivä on täyttä touhua. Koulun piha-alueella aloitellaan klo 12. Poliisi opastaa lapsia ajoradalla, pikku-paloautolla pääsee ajelemaan, ja kasvomaalauksen ohella voi tehdä kirppariostoksia. (myyntipaikoilla ei maksua, joten paikale voi tulla vapaasti myymään lasten vaatteita ja tavaroita. Uusi sponsorivaroin kerätty huvimajakin tarjoaa mukavan taukopaikan lapsille leikkipuistossa, jossa muutenkin aika kuluu hienojen välineiden kanssa loistavasti. Klo 15 käydään välillä Kauppakeskus Paletissa katsomassa Lastenorkesteri Los Piratoksen esitys ja puuhapäivä jatkuu koulun piha-alueella jälleen klo 16. Katumaalausta.. korikiipeilyä...ankkalinnaa, pikkulettien tekoa, mitä kaikkea onkaan iltapäivällä luvassa, ainakin iso paloauto tulee esittelyyn ja kenties pääsee sen kyytiinkin... Klo 18 vielä lastenkonsertti Los Piratoksen tahdeissa liikuntasalissa. Kyky huolehtii tarjoilupuolesta liikuntahallin kahviossa koko päivän ajan. Lasten Puuhapäivän järjestelyistä vastaa suurelta osin MLL:N Kyyjärven osasto ja Partio, mukana myös kulttuuritoimi.

Torstaina kuullaan kirjastossa rehtori Jussi Halttusen luento Kirjastotoiminnan merkityksestä. Alustuksen jälkeen keskustelua aiheesta. Kansanedustaja Aila Paloniemi tuo kulttuuri-, ja kirjastoasiaa esille myös tapahtumassa. Tilaisuus aloitetaan kahvitarjoilulla klo 18. Tilaisuuden järjestäjinä Kyyjärven kirjasto, kulttuuritoimi ja Eläkeliiton Kyyjärven osasto

Perjantai-ilta rokkitapahtuma Ravintola VilliViinissä, jolloin vauhtia antamassa LeeWings. Tapahtuma kestää 02-een

Lauantaina jatketaan koko kansan markkinoilla. Mukana on markkinamyyjiä, järjestöjen ja yhdistysten toimintaa, sekä monipuolista ohjelmaa koko päivän markkinalavalla. Markkinat avataan klo 9. Tervehdyssanat lausuu kunnan´johtaja Eino Nissinen kymmeneltä ja päivän päätähtenä itse Anita Hirvonen. Vastantekoon opastaa Heimo Hietikko, päreenhöyläysta näyttää Antti Löytönen, ja varapäreen voi lunastaa itselle pientä korvausta vastaan. Vanhojen autojen ja koneiden näyttely asettuu entisen Taipaleen kaupan pihaan. Myös uudemmat järeät kalusteet tuodaan esille. Moottoripyöräilijöiden esittely Metsänhoitoyhdistyksen pihassa. Radioamatöörit luovat yhteyksiä maailmalle markkinoilta,seppä Kyösti Heikkilä Möksystä takomassa on varmasti markkinayleisön mieleen, samoin  Takasen Erkki neulomassa pyörän satulan päällisiä. Jossain välissä 15 prinsessaa astuvat lavalle ja rollaattoriviestissä muuten helemat paukkuu....  Pajatson 20-pennin mestaruus ratkotaan tietysti myös. Tulentorjujien esittämä pelastusnäytös Esson pihassa klo 12. On kattauskilpailua, ketjunheittopeliä ja ties mitä... Niin ja Kylätuvalla naiset paistaa lettuja ja tarjoilee kahvia. Hevosajelua Kylätuvalta klo 11-13.Katsokaa markkinapäivän aikataulu tarkemmin tapahtumakalenterista.Markkinat jatkuvat 16 saakka, jonka jälkeen siirrytään Kyyjärven Metsänhoitoyhdistyksen 60-vuotisjuhlaan Rientolaan. Ilta jatkuu juhlatansseilla Rientolassa klo 20. Tanssit tahdittaa hyväksi havaittu paikkakunnan kestosuosikki Amoroso.

Päivällä klo 13 kansanmusiikkiyhye Pumpun Henki esiintyy Kauppakeskus Paletin pihassa. Aikaisemmin se on jo markkinalavalla Kyyjärven keskustassa. Paikallisia musiikin taitajia, haitariduo Ari Aumasta ja Pekka Turpeista, sekä muita yhtyeitä  kuullaan päivän aikana useampaankin otteeseen markkinalavalla. Mikä mahtaa esim olla TGN-Group, tai Rappio yhtye? Se selviää vain tulemalla paikan päälle markkinoille.

Helluntaiseurakunta ja Vapaaseurakunta musisoivat Lauri Lahtisen pihassa klo 18 alkaen.

Sunnuntaina on  klo 10 juhlajumalanpalvelus kirkossa, sekä seppelten lasku sankarihaudoille. Klo 13 päiväjuhlassa polkaistaan käyntiin Nopola News-Doc elokuvakilpailu. Paikalla on kirjailija Heikki Luoma, joka käynnistää kilpailun. Juhlassa esiintyy Zambian Vocal Collegtion johtajana Geofrey Sizala. Kunnan tervehdyksen juhlassa esittää kunnanhallituksen puheenjohtaja Jouko Huumarkangas.

Tässä ei varmasti edes kaikki, mitä tulette näkemään ja kokemaan Kyyjärvi-viikolla, mutta kun osallistutte tapahtumiin pääsette mukaan elämyksiin, joita nyt tarjolla on. Tervetuloa siis,  läheltä ja tietysti kaukaakin. Muistakaa, että kaikki tapahtumat ovat avoimia kaikille. Lähes kaikki tapahtumat ovat lisäksi maksuttomia.Tässä yhteydessä jo kiitos kaikille ahkerille talkoolaisille, jotka autoitte näin kattavan viikon järjestelyissä. Yhdessä saadaan hieno viikko tänne.