Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Lastenleirillä riitti säpinää!

Kyyjärven seurakunnan lastenleiriä vietettiin Piispalassa 12.-14.7. ihan kohtalaisissa sääoloissa, vaikka lähtöhetkellä satoikin melkoisesti. Iloisesta meiningistä piti huolen 32 mukaan lähtenyttä leiriläistä!


Pölkissä kokoonnuttiin muistokiven ääressäKesäiset muistoseuratKirkko täyttyi konfirmaatiojuhlassaKonfirmaatiojuhlaKesä on käsilläKirkon kulmiltaKonfirmaatioharjoitus kirkossa lauantaina 9.7. kello 15Riihikirkko täyttyi

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Pölkissä kokoonnuttiin muistokiven ääressä

14.7.2011 Olavi Vallivaara

Kauniissa kesäillassa saatiin hetkeksi hiljentyä Pölkin kesähaudan muistokiven vieressä, Tuija Hietikon kesämökin pihamaalla.

Muistokivi on pystytetty kesällä vuonna 1985 sen muistoksi, että paikalla on sijainnut muinainen  kesähauta.  Entisaikoihin vainajia säilytettiin väliaikaisissa haudoissa, kun matkat  olivat pitkät ja kuljetus oli helpompi järjestää talvisaikaan. Kyyjärven ensimmäiset asukkaat Pölkit saapuivat aikanaan v. 1559 Kyyjärven itärannalle. Siitä saakka Pölkin kylällä on ollut elämää. Aluksi pölkkiset kuuluivat v.1561 perustettuun Rautalammin seurakuntaan ja sittemmin Saarijärven, Karstulan ja lopulta Kyyjärven seurakuntaan. Rautalammin seurakunta täyttää tänä vuonna 450-vuotta. Oma hautausmaamme täyttää tänä vuonna 80-vuotta ja sitä  aikaisemmin on jouduttu vainajat kuljettamaan muualle. Varhaisin kuljetusreitti oli vesistöjä myöden.

Kanttori Minna Erkkilän johdolla laulettiin kesälauluja ja -virsiä. Kirkkoherra muisteli Pölkin suvun vaiheita ja puhui kirkkovuoden aiheesta "kadonnut, mutta jälleen löydetty."  Hartauden jälkeen kahvitarjoilu oli  Virtalan mökillä, jossa Anni Pölkki tarjoili meille tuttuun tapaansa monenlaiset herkut. Kiitos Annille, kaikille mukana olleille ja Taivaan Isälle, joka säät oli säätänyt meille mieluisaksi