Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanjohtajan kulmahuoneesta

14.7.2011 Eino Nissinen

Kesän ensimmäinen puolisko alkaa olla takanapäin. Lämmintä on riittänyt, ja sopivasti sadepäiviäkin. Mansikka-aika on parhaimmillaan, mustikoiden kypsymistä vielä odotellaan.

Kunnanjohtajan kulmahuoneessakin hikikarpalot pyrkivät helmeilemään otsalla. Helle lienee pääsyyllinen, mutta oman osansa antaa myös uuden hallituksen hallitusohjelmaan tutustuminen ja sen tulevien vaikutusten arvioiminen oman kuntamme kannalta. Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista arvioida kokonaisuutta, mutta jotakin suuntaa on arvattavissa. Toivon mukaan hallitusohjelman hyvien tavoitteiden ja siinä esitettyjen keinojen välille löytyy jokin sellainen yhteys, että voimme jälkeenpäin todeta palveluiden ja elinmahdollisuuksien tasa-arvoisuuden, asuinpaikasta ja omasta tai naapurin varallisuudesta riippumatta parantuneen. Laaja keskittäminen ei liene ratkaisun avain. Pyydämme hallitukselle ja lainsäätäjille viisautta!

Kyyjärvi-viikko on ovella. Viikon monipuolisesta ohjelmasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista viikon ohjelmassa on paikallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden merkittävä panos. Paikallisen tapahtuman henki syntyy paikallisesta toimijuudesta, ja sitä sopii tulla katsomaan kauempaakin.

Minua on tuolta kaupungista tulleena ihastuttanut pienen paikkakunnan vapaaehtoistoiminnan vireys. On hienoa, että hyvin monenlaista toimintaa voidaan järjestää ilman, että siihen täytyy olla jokin virallinen verovaroin kustannettu toimija. Sen lisäksi, että toiminnalla on varsinainen tarkoituksensa erilaisten tilaisuuksien ja tapahtumien kautta, sillä on myös laajempaa merkitystä. Uskon, että järjestötyöllä ja muullakin yhdessä tekemisellä on merkittävä hyvinvointia lisäävä vaikutus, joka heijastuu ympärillemme koko yhteisöön.

Omasta ja Kyyjärven kunnan puolesta toivotan kaikki tervetulleiksi Kyyjärvi-viikon tapahtumiin!

 

PS. Markkinapäivänä on mahdollista muiden vanhojen vehkeiden ohella tutustua oikein kunnanjohtajatason kulkupeliin! ;-)