Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

METSÄ- JA ENERGIATALOUDEN HIILINIELUT MUKAAN PÄÄSTÖKAUPPAAN

Kun hiilidioksidia tupruttaa ilmakehään kivihiilivoimala, se on hiilidioksidin lähde. Päästöjen virtaa mitataan tonneina hiilidioksidia vuodessa. Seuranta perustuu voimalan päästökirjanpitoon.


YLISUURET HIRVIKANNAT SAATAVA KURIINEläinlääkintähuolto

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Marttila vaatii: Metsäteollisuuden tehtävä nyt täyskäännös

31.8.2011. Juha Marttila MTK

Metsäteollisuuden alasajo saa jo riittää. MTK vaatii investointeja metsäteollisuuden kasvualoille. Metsäteollisuus on viime vuosina vähentänyt radikaalisti puun käyttökapasiteettia Suomessa. Kaikkien metsäsektorin toimintaa kehittävien toimenpiteiden pitää tukea puun käytön lisäämistä, sanoo MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

Metsäteollisuuden sulkemispäätökset ovat valitettavia koko yhteiskunnan kannalta. Voittajia siinä pelissä ei ole ollut. Rakennemuutos tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuuksia; metsäsektorin ei pidäkään jäädä tuleen makaamaan, vaan hyödyntää kaikki puupohjaisten tuotteiden kasvumahdollisuudet.
 
Valtiovallan toimenpiteet pitää nyt suunnata puun käytön lisäämiseen. Hallitusohjelman tavoitteena on viennin lisääminen ja jalostusarvon nostaminen. Sanoista on siirryttävä tekoihin, jotta saadaan yrittäjyyttä tukevaa kasvua aikaan. Puurakentamisessa, pakkaamisessa ja energiantuotannossa on valtava kasvupotentiaali.
 
Metsänomistajat odottavat kotimaisten metsäteollisuusyritysten investoivan kotimaahan. Lisäksi Suomeen on saatava houkuteltua ulkomaista pääomaa hyödyntämään kestävästi tuotettua raaka-ainetta. Suljettavat metsäteollisuuslaitokset tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi puurakentamisen tuotteille ja palveluille. Puuta Suomessa riittää ja metsänomistajat ovat valmiita sitä markkinaehtoisesti tuomaan tarjolle, Marttila toteaa.