Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Amaze me Leader

Amaze me Leader on suomalaisen Leader-toiminnan ytimiin suuntautuva Amazing Race –tv-formaattia mukaileva seikkailu 16-26 -vuotiaille nuorille.


EU-rauta painaa ja toimijat vaihtuvatKulmahuoneen ulkopuoleltaVuoden 2011 opintostipendien haku

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tervetuloa mukaan

19.8.2011 Ritva Hiltunen / Kansalaisopisto / M.O.

Karstulan kansalaisopisto on kunnan omistama vapaan sivistystyön oppilaitos, matalan kynnyksen oppimispaikka, joka tarjoaa monipuolisia opiskelu- ja harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille kuntalaisille ja näin luo omalta osaltaan henkistä ja fyysistä hyvinvointia toiminta-alueellaan, Karstulassa, Kivijärvellä ja Kyyjärvellä. Työkausi alkaa pääosin viikolla 36 eli 5.9. alkavalla viikolla. Viikottain kokoontuvilla opintopiireillä on syksyllä 11 ja keväällä 13 kokoontumista.

ILMOITTAUTUMINEN
Useimpiin opintopiireihin tai kursseille voi ilmoittautua opistomme kotisivun kautta www.karstula.fi/action/kansalaisopisto tai netissä www.opistopalvelut.fi/karstula. Piiriin voi edelleen ilmoittautua myös paikan päällä kurssin alkaessa, mielellään heti ensimmäisellä kokoontumiskerralla, jolloin heti tiedetään piirin käynnistyminen. Joillekin kursseille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen ja kurssien kohdalla on mainittu päivämäärä, johon mennessä ilmoittautuminen tulee tehdä. Musiikin yksilöopetukseen ilmoittautuminen on vain puhelimitse ja numero on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla. Kurssin mahdollisesta peruuntumisesta osallistujien vähäisyyden johdosta ilmoitamme tekstiviestillä tai puhelimitse. Jos et pääsekään ilmoittamallesi kurssille, tulee peruutus tehdä puhelimitse toimistoon hyvissä ajoin ennen kurssin alkua. Jos joudut perumaan osallistumisesi ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, sinulta peritään puolet kurssimaksusta. Jos haluat mukaan kesken lukukauden, ota yhteys toimistoon tai piirin vetäjään.

OPINTOMAKSUT
Opintomaksu ilmoitetaan jokaisen kurssin kohdalla. Opintomaksut laskutetaan lukuun ottamatta lyhytkursseja, joissa on käteismaksu (mainittu ohjelmassa). Opintomaksun voi maksaa myös Sporttipassilla (jos työnantajallasi on se käytössä). Opintomaksua ei palauteta, jos opiskelija keskeyttää opintonsa. Opistossamme on edelleen perhealennus, jonka saavat samassa piirissä käyvät tai samalle kurssille osallistuvat samassa ruokakunnassa asuvat saman perheen jäsenet seuraavasti: 1. osallistuja maksaa täyden maksun, 2. osallistuja saa 25 % alennuksen ja 3. jäsenestä alkaen alennus on 50 % opinto-maksusta. Opiskelijakohtaisista maksujen muutoksista päättää rehtori kirjallisen hakemuksen perusteella.

OPINTOSETELITYYPPINEN AVUSTUS
Karstulan kansalaisopisto on saanut opetushallitukselta opintosetelityyppistä avustusta, jolla voidaan korvata tai alentaa 1) senioriväestön; täyttänyt 63 vuotta ja 2) eläkkeellä olevien; henkilö, joka saa kansaneläkettä tai työeläkettä eikä ole ansiotyössä sekä 3) työttömien opiskelun maksua opistossamme. Työtön henkilö saa lukuvuoden aikana yhteensä 40 euron alennuksen kansalaisopiston opintomaksuista työvoima- ja elinkeinotoimiston allekirjoittamalla työttömyystodistuksella. Senioriväestön ja eläkeläisten avustus on huomioitu suoraan opintopiirien hinnoittelussa ja se näkyy alhaisempana opintomaksuna opintopiirin kohdalla, esim. kudonta 41 e / 35 e tarkoittaa, että seniorin ja eläkeläisen opintomaksu on 35 euroa. Joissakin kursseissa opintomaksun perässä oleva merkintä os kertoo kurssin alennetusta hinnasta. Ikis-luennot ovat avustuksen piirissä ja siten maksuttomia.

VAKUUTUS
Kansalaisopistolla on voimassa toiminta-alueensa; Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven alle 70-vuotiaita asukkaita koskeva tapaturmavakuutus.  Ulkopaikkakuntalaisten tulee huolehtia itse omasta vakuutuksestaan.

TIEDOTTAMINEN
Kansalaisopisto tiedottaa ajankohtaisesta toiminnastaan, esim. kesken lukuvuoden alkavista uusista kursseista ja tapahtumista www.karstula.fi/action/kansalaisopisto.  Myös Viispiikkinen on edelleen ilmoituskanavamme sekä Kivijärvellä kuntatiedote ja Kyyjärvellä nettisivu  arkisto.nopolanews.fi. Voit kysyä tarjonnasta opiston toimistosta, jonne voit kertoa myös ideoita uusiksi kursseiksi.