Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Maailmanennätysaika 21,64 s

12.08.2011 E.Koivisto / Kuva Esa-Pekka Mattila

Toni Piispanen kelasi 30.-31.7.2011 Stoke Mandevillen stadionilla Englannissa pidetyissä kansainvälisissä vammaisyleisurheilukilpailuissa selkäydinvammaisten T51- luokan voittoon ME ajalla 21,64s

 

Tonin sukujuuret ulottuvat Kyyjärvelle sillä hän on Mirja ja Sulo Vertasen tytön, Ulla-Maijan ja Heikki Piispasen poika. Toni vammautui 1993 Lahdessa pidetyssä kamppailulajien näytöksessä, urheilijan ura ei päättynyt tähän vaan kaverien houkuttelemana hän päätti kokeilla pyörätuolirugbya. Puoliammattilaisvuosi 1999 - 2000 Yhdysvalloissa opetti paljon. Ratakelauksen harjoittelun Toni aloitti vasta viimevuoden keväällä ja erinomaisia tuloksia on syntynyt näinkin lyhyellä harjoitteluajalla.

Nyt Englannissa pidetyissä kilpailuissa Toni paransi ME aikaa 0,03 sekuntia ja Suomen ennätystä jopa 1,1 sekuntia ja aikaisemmin tammikuussa 2011 Uudessa-Seelannissa pidetyissä vammaisyleisurheilun MM-kisoissa Toni saavutti 100 metrillä hopeaa ja 200m pronssia luokassa T51. Leo-Pekka Tähti ja Toni Piispanen olivat kisojen ainoita suomalaismitalisteja. Piispanen saavutti jo näillä mitaleillaan paikan Lontoon Paralympialaisiin 2012.

Piispanen on lisäksi Lontoon paralympialaispaikkaa tavoittelevan Suomen pyörätuolirugbyjoukkueen kapteeni. Siviilissä hän toimii Liikuntatieteellisen seuran koordinaattorina vastaten erityisesti
yhteistyöstä Suomen kuntien kanssa liikuntapalvelujen kehittämisessä. Lisätietoa ja urheilijaprofiilit löytyvät Suomen Paralympiakomitean sivuilta, sekä you tubesta muutama haastattelu hakusanalla Toni Piispanen.

Onnea ja menestystä ”Rasmukselle” tuleviin koitoksiin toivottaa koko ”Nopolan” väki.