Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Lähiruokaviesti peräänkuuluttaa ruuan jäljitettävyyttä

2.8.2011 Juttuvinkki /Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Lähiruokaviesti starttaa jo viidettä kertaa liikkeelle ma 22.8.2011.

Tänä vuonna polkijoiden urakkaa tahdittaa ”Tarjoa tuoretta” –teema. Viesti kulkee Suomen halki Nurmes-Seinäjoki-Helsinki akselilla päätyen Herkkujen Suomi -tapahtumaan perjantaina 26.8.2011, jossa joukkueiden kapteenit luovuttavat yhteisen viestinsä valtakunnan päättäjille Helsingin Rautatietorilla. Lähiruokaviestin suojelijana toimii tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Tarjoa tuoretta!
Lähiruokaviesti haastaa kuntien ruokapalveluita ”Tarjoamaan tuoretta” ja viestin aikana puhutaan erityisesti luomuviljasta, sesongin kasviksista, sekä ruokapalvelujen tarjoaman ruuan alkuperästä ja jäljitettävyydestä.

Viestin päällikkö Irma Kärkkäinen toivoo runsasta osanottoa kaikista ruoka-alan sidosryhmistä. ”Haluamme myös muistuttaa valtioneuvoston periaatepäätöksestä, joka kehottaa ja velvoittaa kunnallisia ja valtion ruokapalveluja kestävämpiin elintarvikehankintoihin. Täsmällisesti sanottuna ”Ruokapalvelujen elintarvikehankinnoissa lisätään luonnonmukaista, kasvispohjaista tai sesonginmukaista ruokaa vähintään kerran viikossa vuoteen 2010 mennessä ja vähintään 2 krt/vk vuoteen 2015 mennessä”. (VN 4/2009). Joka vuosi viestimme on poikinut vilkkaan keskustelun myös mediassa elintarvikkeiden tuoreudesta, jäljitettävyydestä ja laadusta”, haastaa Kärkkäinen. Toinen päivä starttaa Keski-Suomesta

Lähiruokaviesti on poljettu joka vuosi eri reittiä ja tänä vuonna tie kulkee Keski-Suomen kautta. Viestin toinen päivä starttaa 23.8 Piispalasta Kannonkoskelta. Sieltä matka jatkuu Kivijärven ja Karstulan kautta Kyyjärvelle, ja päivän päätteeksi Etelä-Pohjanmaalle Alajärvelle. Kyyjärvellä polkijat nauttivat lounasta kunta –ja maakuntapäättäjien kanssa. Matkan varrelle toivotaan kannustusjoukkoja, mutta myös polkijaksi on vielä mahdollista ilmoittautua EkoCentrian nettisivujen kautta osoitteessa http://www.ekocentria.fi/lahiruokaviesti%202011/ilmoittautuminen. Nettisivuilta löytyy myös Lähiruokaviestin tarkka reitti ja aikataulu.