Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sulo täytti 85-vuotta

18.8.2011 Olavi Vallivaara

Sulo Tammisen 85-vuotisjuhlat oli lauantaina 13.8.2011 Kyyjärven kirkossa. Paikalla oli paljon Sulon tuttuja läheltä ja kauempaa.

Tarkalleen Sulo Tamminen on syntynyt 9.8.1926 Saunakylän Pohjoisahossa Emilia ja Edvin Tammisen perheen kolmantena lapsena. Vanhemmat sisarukset Taimi ja Matti ovat jo nukkuneet pois. Nuorin sisar Lilja elää. Avioliiton Sulo solmi saman kylän tytön Raakel o.s.Muhosen kanssa alkuvuodesta 1959. Avioliitosta ovat syntyneet lapset: Urpo, Raimo, Irene, Iiris ja Kirsi. Iiris tyttö nukkui pois lapsena. Aluksi Sulo ja Raakel asuivat Matti veljen perheen kanssa Pohjoisahossa, mutta v.1969 he hankkivat itselleen Vähämäen talon, jota asuivat 40 vuotta, eläkeikään saakka. Sulupolvenvaihdoksessa Raimo on jatkanut tilanpitoa. Eläkepäiviä Sulo ja Raakel viettävät Kyyjärvellä. Sulo on ollut touhukas elämässään. Hän on ollut puuhamies monessa yhdistyksessä. Hänelle on myönnetty kunnallisista luottamustoimista mitali kultaristein, MLL:n kultainen ansiomerkki. Hän on ollut Saunakylän pienviljelijäyhdistyksen "primus motor" vuosikausia. Sulolla on yleensä ollutkin aina arpoja mukana, milloin Pvy:n, SPR:n tai seurakunnan. Monet muistavat Sulon ahkerana lehtikauppiaana, joka kiersi mopolla kylästä toiseen. Sulolta myyntityö kävikin. Hän on puhelias, seurallinen ja omaa huumorinlahjan ja välillä voi laulaa laulunpätkänkin.

Poikasena Sulo kuului Kyyjärven sotilaspoikiin. Hänet kutsuttiin asevelvolliseksi sodan loppuvaiheessa v.1944 ja hän puolusti isänmaata ilmatorjunnassa. Asevelvollisuus jatkui, vaikka sota päättyi vielä vuosina 1946-1947.

Sulon juhlilla ei kenenkään tarvinnut olla suu  mutrussa. Iloista ja seurallista miestä oli mukava juhlia. Juhlissa oli puheita, runoja ja lauluja. "Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa..." Toivotamme Sulolle Onnea ja siunausta myös tuleviin päiviin.