Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Esa Lintulahden seitsemän vuosikymmentä pallokentällä!

30.8.2011 KyKy HK/MN

Tänä vuonna 2011 tuli täyteen seitsemän vuosikymmentä kun tämä ikiliikkuja on pelannut virallisia sarjaotteluita.

Kyyjärven KyKy, Karstulan Kiva ja Palloliiton Keski-Suomen piiri päätti muistaa pitkäaikaista jalkapalloilijaa VIP-Paketilla Suomen Miesten jalkapallo maajoukkueen EM-karsinta otteluun Suomi-Hollanti. 

Jalkapallo rantautui Kyyjärven kylälle vuonna 1962 kun postinhoitaja Niilo Itäniemi toi ensimmäisen jalkapallon pitäjään. Kylän nuoret kertoivat Esa Lintulahdelle, että kentällä on oikea jalkapallo. Esa oli tulossa hevosella peltoja jyräämästä ja sitoi hepan Aaltosen Ollin tuvan nurkalle ja lähti vauhdilla kentälle.

Tätä ennen Esa oli ehtinyt pelata jo sarjaotteluita 50-luvulla pesäpallon puolella. Jalkapalloa pelattiin muutama vuosi KyKyn riveissä lähinnä Karstulan, Isokylän kuuluisaa joukkuetta ja muita Karstulan kyläsarjan porukoita vastaan.

Vuonna 1966 Esan matka vei Paimioon ja siellä jalkapalloura jatkui Paimion Hakassa ja samalla pesäpalloa Tarvaskosken joukkueessa. Lounais-Suomesta matka jatkui Savonlinnaan. STPS:n riveissä vuosi ja sitten ympyrä sulkeutui.

Esa palasi takaisin kotikonnuille ja Karstulan Kivan edustuksessa mentiin niin vihille ja viheriölle tai hiekalle.

1970-luvun alussa kasattiin Kyyjärven Kyvyn riveihin jalkapallo porukka ja lajin nousu alkoi Nopolassa. Legenda niitti kunnioitusta ja vihaa kuuluisilla maaleillaan, ruskeat nahkakäsineet ja miehen nopeus harmitti monien matsien jälkeen vastustajien mieltä.

1980-luvun alkutaipaleella Kyky kipusi aina IV-divarin yläpäähän ja aiheutti suurta päänvaivaa vastustajissaan.

Vuosikymmenen lopulla Esa katkaisi ainaisen kitinän kuuluisasta Kyyjärven sementin kovasta hiekkakentästä. Mies rakensi omalle maalleen viljelyspellolle hyvän nurmikentän.

1990-luku oli taas uusin voimin KyKy:n rynnistystä nelosessa, Esa toimi seuran Pj:na ja palkkasi futiksen ex-ammattilaisen Steven Clarkin seuran riveihin. KyKyn juniorit saivat oivan mahdollisuuden nousta lajissa eteenpäin.

Vuosikymmenen lopulla alkoi Mr. jalkapallo haaveilla ikämiesten peleistä ja suuntasi tiensä Valkeakosken Hakan harkkamatsiin. Lopputulos voitto Hakalle ja sopimus ekaan turnaukseen.

Turnauksen maalikuninkuus riitti jatkosopimukseen Hakassa ja alkoi edelleen jatkuva kierto maan eliittijoukkueissa ikäistensä kanssa ja välillä nuorempienkin.

Lauantaina 27.8.2011 Kyyjärven nurmikentällä pelatussa Kiva – Multians 5.divarin ottelussa jälleen näimme herran taidot. Ajatella syksyllä mies saavuttaa 69 ikävuotta ja mies on vieläkin täyttä terästä!