Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanhallituksesta 19.9.2011

20.9.2011 Eino Nissinen

Kunnanhallituksen listalla maanantai-iltana 19.9.2011 oli muun muassa ohjeet toimialoille vuoden 2012 talousarvion laadinnasta, uuden laitosmiehen valinta, lapsiedustajan valitseminen Suomen Lasten Parlamenttiin sekä lausuntopyyntö Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimen yhteistoimintasopimuksesta.

Vuoden 2012 talousarviota laaditaan hyvin haastavassa tilanteessa. Valtionosuuksien leikkaukset ja kiinteistöveron poistaminen tulontasausjärjestelmästä pienentävät Kyyjärven kunnan valtionosuuksia. Samoin veroennusteiden mukaan kunnan verotulot laskisivat noin 250 000 euron verran. Lukemiin liittyy useita epävarmuustekijöitä ja niiden osalta loppuvuodesta ollaan jo hieman viisaampia. Joka tapauksessa ensi vuonna käyttömenojen kasvuun ei ole juuri varaa. Kunnanhallitus antoikin ohjeeksi hallintokunnille laatia talousarvio lähtökohtana nettomenojen nollakasvu.

Kunnanhallitus valitsi avoinna olleeseen laitosmiehen toimeen Jukka Mäkelän. Hallitus joutui äänestämään valinnasta, koska myös Jarmo Parhialaa esitettiin valittavaksi. Mäkelä tuli valituksi äänin 5-3 (yksi poissa). Kunnanhallitus totesi, että laitosmiehen paikkaan tuli runsaasti hyviä hakijoita. Keskustelussa todettiinkin, että valinta olisi ollut helpompi, jos olisi voitu valita kaksi laitosmiestä kerralla.

Kyyjärven kunnan edustajaksi Suomen Lasten Parlamenttiin kaudelle 2011-2013 kunnanhallitus valitsi Nopolan koulun esityksen mukaisesti 4. luokan oppilaiden keskuudestaan valitseman oppilaan Oskari Nissisen ja varaedustajaksi Tommi Pölkin. Suomen Lasten Parlamentti on lasten oma virallinen ja edustuksellinen vaikuttamisen ja vuorovaikutuksen ympäristö. Suomi on ollut ensimmäisenä Euroopassa rakentamassa kyseisenlaista toimintaa. Lasten Parlamentin taustalla on mm. uusi nuorisolaki, jonka mukaan lapsille on järjestettävä mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn.

Kunnanhallitus antoi Kyyjärven kunnan lausunnon Pohjoisen Keski-Suomen ympäristötoimen yhteistoimintasopimuksesta Viitasaaren kaupunginhallitukselle. Ympäristöpäällikkö Seppo Lappalainen Viitasaarelta esitteli asiaa hallitukselle. Yhteistoimintahankkeessa on tarkoituksena koota lain edellyttämällä tavalla yhteen koko Pohjoisen Keski-Suomen ympäristöterveydenhuolto. Lisäksi samaan organisaatioon vietäisiin myös rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu Kivijärven, Kannonkosken ja Kyyjärven osalta sekä ympäristönsuojelu Kinnulan osalta. Karstula ja Saarijärvi eivät siirrä ympäristönsuojelua eivätkä rakennustarkastusta.

Kyyjärven kunnanvaltuusto on tehnyt loppuvuodesta 2009 periaatteellisen päätöksen ympäristönsuojelun ja rakennustarkastuksen viemisestä yhteistoiminta-alueeseen. Alueen isäntäkuntana toimisi Viitasaaren kaupunki, jonka organisaatioon toiminnot siirrettäisiin. Lausunnossa kunnanhallitus esitti joitakin tarkennuksia ja huomioita sopimukseen. Lisäksi kunnanhallitus katsoi, että sopimusta ei tulisi viedä lopullisesti hyväksyttäväksi alkuperäisen aikataulun mukaisesti eli vuoden 2011 loppuun mennessä, vaan tulisi odottaa valtakunnan hallituksen vuoden 2011 loppuun mennessä lupaamia linjauksia kuntauudistuksesta ja sen mahdollisia vaikutuksia toimintojen organisointiin. Kunnanhallitus ilmoitti myös kunnan varaavan mahdollisuuden harkita uudelleen periaatteellista kantaansa ympäristönsuojelun ja rakennusvalvonnan siirtämisestä yhteistoiminta-alueeseen. Jari Lautanen esitti, että lausunnosta poistettaisiin aikataulun muuttamista ja kunnan ympäristönsuojelua ja rakennusvalvontaa koskevan periaatteellisen kannan uudelleen harkintaa koskevat kohdat, mutta esitystä ei kannatettu.

Kunnanhallituksen pöytäkirja tulee lähiaikoina luettavaksi kunnan internet-sivuille osoitteeseen www.kyyjarvi.fi. Lisätietoja tarvittaessa antaa kunnanjohtaja Eino Nissinen, puh. 040 742 1750.