Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanhallituksesta 5.9.2011

8.9.2011 Eino Nissinen

Kunnanhallitus kokousti jälleen maanantaina 5.9.2011. Ilta oli pitkä jälleen kerran, mutta asiatkin olivat tärkeitä. Tärkeimmät tulee tässä.

Kyyjärven kunnan ympäristönsuojelumääräyksiä on valmisteltu samanaikaisesti Kivijärven kunnan kanssa. Kunnanhallitus päätti laittaa luonnoksen nähtäville 30 päivän ajaksi. Kuntalaisilla on mahdollisuus antaa palautetta ympäristönsuojelumääräyksistä ennen niiden lopullista hyväksymistä. Samoin kunnanhallitus päätti varata mahdollisuuden lausunnon antamiseen viranomaisille ja mm. maataloustuottajajärjestölle. Nyt on aktiivisen vaikuttamisen aika!

Sivistystoimi on pyytänyt kunnanhallitukselta ja –valtuustolta lupaa yhteensä 82 500 euron talousarvioylityksiin koskien päivähoidon henkilöstömenoja. Päivähoidon tarpeen kasvun ja erityisesti vuorohoidon tarpeen kasvun vuoksi päiväkodissa tarvitaan reilusti enemmän henkilökuntaa, kuin talousarvion yhteydessä oli arvioitu. Päiväkoti on auki myös viikonloppuisin ja aukioloajat toteutuvat klo 4.50-22.30. Päivähoidon tarpeen kasvu kertoo toisaalta kunnan hyvästä työllisyystilanteesta ja vuorotyön lisääntymisestä. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että talousarviota tälle vuodelle muutetaan esitetyn mukaisesti. Samalla kunnanhallitus kuitenkin edellyttää päivähoitopalveluiden kiinnittävän erityistä huomiota toiminnan suunnitteluun siten, että kustannusten kasvua voitaisiin hillitä.

Avoinna olleeseen laitosmiehen toimeen tuli määräaikaan mennessä yhteensä 14 hakemusta. Kunnanhallitus päätti kutsua haastatteluun Jukka Mäkelän, Mikko Karhukorven, Taisto Turpeisen, Jarmo Parhialan ja Mika Turpeisen. Uusi laitosmies on tarkoitus valita kunnanhallituksen kokouksessa 19.9.2011.

Niin ikään avoinna olleeseen määräaikaiseen rakennusmestarin/-insinöörin toimeen kunnanhallitus päätti valita Jouni Näreahon Nurmijärveltä ja varalle Sirpa Ollilan Seinäjoelta. Toimea oli hakenut yhteensä 9 henkilöä, joista neljä haastateltiin. Yksi hakijoista veti hakemuksensa pois ennen valintaa. Kunnanhallitus pani merkille hakijoiden kovan tason. On ilahduttavaa, että Kyyjärvi näyttäytyy myös vetovoimaisena työ/asuinpaikkana myös lähialueen ulkopuolella.