Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sivistyslautakunnan päätöksiä

1.9.2011 Pirkko Kotanen/ sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 24.8.2011 päättänyt seuraavia asioita.

Sivistyslautakunnan talousarvion toteutumaa käsiteltiin 1.1.-30.6.2011 väliseltä ajalta. Päivähoidon palvelujen henkilöstömenot ovat ylittyneet ja lautakunta hakee kunnahallitukselta ja valtuustolta ylitysoikeutta menoille. Menojen ylittymiseen vaikuttaa päiväkodin henkilöstörakenteen muuttuminen, toiminnallinen muutos tilojen laajentumisen vuoksi sekä päivähoidon ja vuoropäivähoidon tarpeen ennakoitua suurempi tarve,mikä vaikuttaa henkilöstötarpeeseen.

Koulukuljetukset on kilpailutettuja ja sen perusteella kuljetuksesta vastaa lukuvuosina 2011-2014 Reijo Uusisalo Oy ja Linja-autoliikenne Esa Oksa.

Koulun muita kuljetuksia ovat kuljetukset retkille yms. tapahtumiin sekä koulutapaturmien vaatimat kuljetukset lääkäriin tai koulumatkalle. Tapaturmakuljetuksissa käytetään ensisijaisesti takseja ja sen jälkeen liikennöitsijöitä. Retkikuljetuksista koulu pyytää tarjoukset liikennöitsijöiltä.

Perusopetuksen opetustuntimäärä hyväksyttiin 338 vkt lv. 2011-2012: yleisopetus 291 vkt, erityisopetus 32 vkt ja erityistehtävät 16 vkt. Esiopetuksen tuntimäärä on 28 vkt. Opetustuntimäärä on yhteensä 369 tuntia.

Sivistyslautakunta hyväksyy liikuntapaikkojen hoitosopimuksen tarkistuksen Kyyjärven Kyvyn kanssa seuraavalla lisäyksellä: sopimuksen kohta 2. urheiluseura vastaa liikunta-alueiden hoidosta ml. talviaikainen jäädytys ja puhdistus myös viikonloppuisin klo 10.00-18.00 välisenä aikana ja ostettava traktorityö on kilpailutettava.

Sivistystoimenjohtaja valtuutetaan ostamaan kuntoliikuntatapahtumien järjestämisen ja ohjauksen yksityisiltä tai yhteisöiltä syksyllä 2011 talousarviomäärärahojen puitteissa.

Latujen teko ja kunnossapito Harsunkankaalle ja koulun ympäristöön latukoneella kilpailutetaan, samoin moottorikelkalla tehtävät ladut järvelle ja laturetkiladut.

Jääkiekkokaukalon puhdistus arkiaamuisin ostetaan koulun piha-alueen auraajalta, kilpailutetaan aurauksen osana.

Kyläkuntien latujenteon avustamisesta tiedotetaan kuntatiedotteessa ja pyydetään ilmoittamaan kyläkuntien latujen tekemisestä etukäteen kuntaan. Jos kyläkunnalta ei löydy latujen tekijää, kunta voi ostaa palvelua kyläkunnalle avustussummalla.