Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Meerille täydet 90 vuotta!

Meeri Tenhunen täytti 90 vuotta 1.9.2011Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Ellen Kivi 80 vuotta

9.9.2011 Minna Erkkilä/Kyyjärven seurakunta

Pyöreät 80 vuotta tuli täyteen Ellen Kivelle 7.9.2011.

Ellen Kivi o.s. Oikari on syntyisin Karstulan Rantakylältä. Perheessä oli 11 lasta, joista viisi on vielä elossa. Lapsuusajan raskain taakka oli se, kun suuren perheen isä kaatui sodassa 33-vuotiaana ja äiti jäi yksin lasten huoltajaksi.

Puolisonsa Matin Ellen löysi Kyyjärven Pölkistä ja avioliittoon heidät vihittiin v. 1951. Yhdessä hankittiin asuttavaksi pieni uudistila Nurmijoelta. Perheeseen syntyi kuusi lasta, Maire, Markku, Marita, Merja, Hannele ja Arto. Hannele nukkui pois jo pienenä.

Monien muiden suomalaisten tavoin Kiven perhe lähti  1970-luvun alussa Ruotsiin, Göteborgiin työn ja toimeentulon perään. Siellä vierähti 17 vuotta. Kotiin palattiin, kun Matti-puolisoa alkoi vaivata koti-ikävä. Ellen oli oppinut ruotsin kielen ja sopeutunut vieraaseen ympäristöön paremmin.

Kyyjärvelle palattuaan Ellen ja Matti ostivat tontin ja hirsitalon Honkalehdosta, järven rannasta. Siellä vuodet kuluivat mukavasti vanhuuteen saakka, jolloin alkoi tulla terveysvaivoja. Viime vuosina Ellen on ollut välillä Kivirannassa ja välillä kotona, jossa Matti häntä hoiti.

Viime keväänä Ellenin ja Matin avioliiton solmimisesta tuli kuluneeksi tasan 60 vuotta. Kuluneena kesänä Matti yllättäin nukkui pois ja Ellen jäi kokonaan Kivirannan asukkaaksi. Elämä sujuu muuten hyvin, mutta mieltä painaa suuri suru ja ikävä puolison poismenon johdosta. Ellen kertoi, ettei mene päivääkään, etteikö hän muistelisi ja kaipaisi Mattia. Kuudessakymmenessä vuodessa puolison kanssa kasvaa niin yhteen, että on vaikea oppia olemaan yksin.

Kaikki lapset asuvat Ruotsissa ja ovat piakkoin tulossa käymään äidin luona.
Lämpimästi onnea ja Jumalan siunausta Ellenille merkkipäivän johdosta.