Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Romeo Miro Oliver on uusi seurakunnan jäsen

Romeo Miro Oliver Peltoniemi kastettiin kotona Kyyjärven kirkonkylässä sunnuntaina 4.9.2011.


Elena Olivia on uusi seurakunnan jäsen

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti ! 

Katso lisäkuvat   

Kotasten tapaaminen

10.9.2011 Juttuvinkki / teksti: Jorma Kotanen, kuvat: Pekka Sivander / AT

Timo ja Maria Kotasen lasten, Lempin, Ilmin, Sulon, Hiljan ja Kaisan jälkikasvu perheineen tapasi Kyyjärvellä 30.7.2011.

Kokoonnuimme aluksi Koskimäen kylälle Kaisa Lampilan pihapiiriin, mikä oli Timon kotipaikka vuodesta 1928. Timon jälkeen tilaa asui Sulo, joka muutti Jyväskylään vuonna 1961 ja myi tilan Arvo ja Kaisa Lampilalle.

Aurinkoinen pihapiiri täyttyi puolenpäivään mennessä kaiken ikäisistä, Hilja ja Kaisa vanhimpina ja ainoina elossa olevina Timon lapsina, nuorimmat puolestaan olivat sylivauvoja. Kaikkiaan meitä oli noin 130, joten ensimmäisten minuuttien keskustelu oli kuin mehiläispesän surinaa. Jorma, Sulon poika, jonka koti tämä oli ollut 16 vuotta, piti pienen infon viitaten eri vaiheisiin tilan historiassa,(päärakennushan on rakennettu 1928 ja aikaisempi oli joen toisella puolella.)

Varsinainen tarinatuokio oli Nurmijoella Eräkartanon loistavissa tiloissa, jonne siirrymme hautausmaan kautta viemällä kukkasia vaarin ja mummun haudalle. Ruokailu maatalousnaisten kokkaamana sujui sutjakasti ja porukat pääsivät paremmin tutustelemaan. Mukana oli paljon nuorisoa, jotka eivät ole tavanneet sukulaisiaan koskaan, eivätkä käyneet ”vaarilassa” mikä oli yleinen nimi Timon paikasta.

Kotasten aktiviteettia täytyy ihmetellä, kun vähän yli kahdestasadasta tulee tapaamiseen satakolmekymmentä. Tulevia aikoja ja tapaamisia varten tehtiin osoitevihko sukuhaaroittain. Se helpottaa yhteydenottoja sähköpostilla ja muutenkin, koska vaikutti, ettei tämä jää tähän!

Leikkimielisellä saappaanheittokilpailulla saatiin porukka ulos. Varsinaista voittajaa ei haettu, mutta lähes kaikki osallistuivat Hilja ja Kaisakin heittivät. Kilpailun jälkeen esittäydyttiin sukuhaaroittain ja esittelijä kertoi ketä puuttuu. Tämä antoi hyvän kuvan, kun olimme jo saaneet omin päin kysellä, ”kuka sinä olet”.

Lopuksi joimme täytekakkukahvit, järjestelimme salin kuntoon eikä sitäkään tarvinnut yhden eikä kahden tehdä, joten yhteishenkeä oli. Ehkä seuraava tapaaminen on perustava kokous Kotasten sukututkimukselle.

Kaikille kiitoksia ja hyvää jatkoa.

Ps. Tunnelmia, saappaanheittoa ja paljon muuta Lisäkuvissa, katso myös ne!

Teksti: Jorma Kotanen
Kuvat: Pekka Sivander