Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kirkkoneuvosto metsässä

Kirkkoneuvoston päätökset eivät olleet "metsässä", vaan tutustuttiin Kyyjärven seurakunnan omistamiin Karhunkankaan ja Ostolan metsäpalstoihin Karstulassa torstaina 13.10.2011. Karstulan seurakunta tarjosi metsäretken jälkeen kahvit seurakuntatalolla ja kokous pidettiin samassa paikassa.


Isäinpäiväkonsertti Perhon kirkossaRaamattuluokassaVie vanhus ulos -päivä torstaina 6.10.Sadonkorjuujuhla kirkossa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Sadonkorjuujuhla kirkossa

2.10.2011 Olavi Vallivaara

Mikkelinpäivänä vietettiin kirkossa sadonkorjuun kiitosjuhlaa ja maataloustuottajain kirkkopyhää.

Mikkelinpäivä on ollut vanhastaan maaseutuyhteisössä merkkipäivä, johon mennessä sato tuli olla korjattuna. Tänä vuonna se ei aivan mennyt kohdalleen, kun pellot ovat olleet märkiä. Sadonkorjuu juhlassa olimme  heikommasta sadosta huolimmatta kiitollisella mielellä. Taivaan isä säät ja ilmat säätää ja on antanut meille hyvyyttänsä yllin kyllin. Kirkollisena juhlana mikkeli on enkelien päivä ja nimi tulee ylienkeli Mikaelista. Maataloustuottajain puheenjohtaja Hannu Kainu lausui tervehdyssanat kirkossa. Maataloustuottajain edustajat olivat avustamassa messussa. Tekstinlukijoina olivat Mari ja Tuomas Pölkki, kolehdin kantoivat Raimo Tamminen ja Reijo Ruuska. Martti Tuukkanen lauloi yhdessä pokiensa Antin, Ari-Pekan ja Juhon kanssa. Kanttorina toimi Minna Erkkilä, joka myös säesti lauluja. Khra Olavi Vallivaara toimitti messun, siunasi vuoden sadon ja häntä ehtoollisenjaossa avusti Raimo Kytölä.  Diakonissa Riitta Kytölä lausui loppusanat ja suntiona toimi Alpo Noponen. Alttarikoristelun oli tehnyt Raili Väisänen.

Maa-ja kotitalousnaiset olivat valmistaneet ja tarjoilivat herkullisen lihakeiton. Jälkiruokana oli kahvi piirakan kera. Vapaaehtoinen kolehti ja ruokaraha meni Maaseudun tukihenkilöverkolle, joka auttaa maaseudun ihmisiä monien muutospaineiden keskellä. Päivän tuotto oli  290 euroa.

Kiitokset maataloustuottajille mikkelinpäivän kirkkopyhästä.