Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Myydään metsäpalsta

Palsta sijaitsee Kyyjärvellä.


Eläinlääkintähuolto

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Metsänomistajat toivovat puukauppaan pitkäjänteisyyttä ja vastuullisuutta

20.10.2011 Juha Hakkarainen MTK

Maailmantalouden ja metsäsektorin näkymät ovat poikkeuksellisen epävarmat. Puumarkkinoilla on edelleen onneksi kohtalaisen positiivinen vire. Puukaupassa kannattaa toimia talouden turbulenssista huolimatta pitkäjänteisesti. Vastuullisuutta osoittaisi käyttää tuontipuun sijasta hinnaltaan erittäin kilpailukykyistä kotimaista puuta, MTK:n metsäjohtaja Juha Hakkarainen toteaa.

Kotimaan puumarkkinat ovat tänä syksynä olleet melko hyvin tasapainossa. Vientimarkkinoiden epävarmuus
vaikuttaa luonnollisesti puun kysyntään, mutta puukauppa on pitkään käynyt metsäteollisuuden tarpeen mukaan. Yleistalouden poikkeuksellisen epävarmasta suhdanteesta huolimatta metsäsektorin näkymät ja kansainvälinen kilpailukyky ovat kuitenkin kohtuullisella tasolla. Tässä tilanteessa on tärkeää, että puumarkkinat toimivat niin tarjonnan kuin kysynnän suhteen.

Kuluvan vuoden tammi-heinäkuussa metsäteollisuus maksoi jokaisesta rajalle toimitetusta kuitupuukuutiosta 20€ enemmän kuin kotimaisesta kuitupuusta tien varteen toimitettuna. Kuitupuun tuonnissa ei ole kansantaloudellisesti ajateltuna pienintäkään järkeä. Metsänomistajat ovat huolissaan kotimaisen puun käytön vähenemisestä, vaikka puun hinta on Suomessa kansainvälisesti kilpailukykyinen.

Mikäli nykyisen metsäteollisuuden käyttö jää pysyvästi viime vuosien alhaiselle tasolle, uusien investointien houkutteleminen Suomeen on välttämättömyys. Kestävien hakkuumahdollisuuksien perusteella puun käyttöä voidaan lisätä merkittävästi.

- Vaihtoehtona on puun vienti, jos kannattava metsätalous halutaan turvata, Hakkarainen sanoo.