Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tavataan taas!

Keskellä viikkoa keskiviikkona 12.lokakuuta klo 12 EL:n tapaaminen Kivirannassa. Tervetuloa!Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Iloa, virkistystä ja sukupolvien kohtaamisia Nopolan koululla

11.10.2011 Anu Hätinen

Kyyjärven ikäihmisten virkistyspäivä kokosi yhteen yli 80 osallistujaa Nopolan koululle torstai-aamuna 29.9.2011.

Koulun rehtori Maija-Liisa Immonen toivotti meidät tervetulleeksi kouluun. Hän nosti esille puheessaan sen miten tärkeää on, että ikäihmiset siirtävät arvokasta elämänkokemustaan ja -taitojaan nuoremmille sukupolville. Rehtori toivotti ikäihmiset tervetulleiksi vierailemaan koululuokkiin jatkossakin - yhdessäolo on suuri ilo puolin ja toisin!

Tervetulotoivotuksen jälkeen diakonissa Riitta Kytölä piti meille koskettavan aamunhartauden, jossa hän puhui sanojen voimasta ja toivoi jokaisen puhuvan selän takana toisistaan ainoastaan hyviä asioita.

Aamupäivässä kuultiin ja nähtiin oppilaiden ilahduttavia lauluja ja esityksiä esikouluikäisistä yhdeksäsluokkalaisiin. Lisäksi meille tarjoutui mahdollisuus tutustua koululuokkiin ja nykyopetukseen. Kokemus tuntui olevan ikimuistoinen niin ikäihmisille kuin koulun oppilaille ja opettajillekin. Koulumaailma on muuttunut vuosikymmenien aikana paljon niin pulpettien kuin opetustapojenkin osalta. Näimme esimerkiksi, miten matematiikkaa voidaan nykyään opettaa tietokoneiden avulla.

Päivän aikana virkistäydyttiin Eevaliisa Hakolan ohjaamalla tuolijumpalla, Heikin toimiessa hyvänä avustajana. Myös poskipäät saivat hyvää jumppaa – sen verran yhteinen liikuntatuokio kirvoitti naurua ja hymyä osallistujien kasvoille. Iloa päivään toi myös Karstulan kansalaisopiston Eläkeläisten kuoro Tähkien esitykset ja Minna Erkkilän säestyksellä lauletut yhteislaulut.

Saimme myös hyödyllistä tietoa Eevaliisa Hakolan kertoessa jalkojen omahoidosta. Jalkojen hyvinvoinnista huolehtiminen on tärkeää ja Eevaliisalta saimme hyviä neuvoja, miten hoitaa jalkojamme. Lisäksi saimme tietoa diabeteksesta ja sen ennaltaehkäisemisestä Karstulan-Saarijärven Seudun Diabetesyhdistyksen esittelypisteestä.

Päivän yllätysohjelman järjesti kunnanjohtaja Eino Nissinen, joka lauloi meille komealla äänellään Itkevä huilu-laulun. Päivä päättyi maukkaaseen keittolounaaseen, jonka Betset Oy tarjosi. Tilaisuuden juontajana toimi Maija Suuniittu.

Virkistyspäivä järjestettiin nyt toista kertaa yhteistyössä paikallisten toimijoiden ja Keski-Suomen sosiaaliturvayhdistyksen Kimppa-hankkeen kanssa. Näin hanketyöntekijän näkökulmasta päivä tuntui olevan antoisa ja virkistävä. Osallistujilta saadun palautteen mukaan erityisen ilahduttavaa oli kohdata omanikäisten lisäksi lapsia sekä tutustua tämän päivän koulumaailmaan.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille iloisesta ja virkistävästä päivästä!