Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Vox Solenne 30 vuotta

24.10.2011 Minna Erkkilä/Kyyjärven seurakunta

Saarijärven rovastikunnan kamarikuoro Vox Solenne juhlii tänä syksynä 30-vuotista laulutaivaltaan. Tähän juhlintaan pääsevät myös kyyjärveläiset osallistumaan, kun kuoro esittää juhlaohjelmistonsa kirkossamme marraskuun 6. päivän iltana.

Vox Solenne -kuoron on perustanut ja sen ensimmäisenä johtajana toiminut tunnettu musiikkipersoona, ullavalaissyntyinen Väinö Viitasalo (1925-2005). Kuorossa on parikymmentä laulajaa rovastikunnan eri seurakunnista ja se harjoittelee kerran kuussa Kinnulan nykyisen kanttorin Martti Herttelin johdolla. Perustaja Viitasalon jälkeen kuoroa ovat johtaneet mm. Pylkönmäen kanttori Margaret Vainio ja Kyyjärven entinen kanttori Jari Kuusi.

Konsertin ohjelma on erittäin monipuolinen sekä ajallisesti että tyylillisesti. Kuulemme peräti kaksikymmentä laulua, osa tuttuja ja rakkaita hengellisiä lauluja kuoron ohjelmistosta kaikkien vuosikymmenten ajalta, mutta joukkoon sopii myös uudempaa ohjelmistoa, jota ei aiemmin ole Kyyjärvellä kuultukaan. Perustaja-Viitasalon sävellyksiä on mukana kolme, mm. iki-ihana Paljon ois aihetta lapsella kiittää. Iältään vanhinta musiikkia edustavat Mozartin Ave verum corpus sekä konsertin päättävä huipennus Verdin Orjien kuoro oopperasta Nabucco. Tämän päivän säveltäjänimiä kuoron ohjelmassa ovat mm. Vesa Erkkilä, Arto Turpela ja Vesa Koskimaa.

Rovastikuntakuoro Vox Solenne esiintyy enimmäkseen oman alueemme seurakuntien juhlissa ja tapahtumissa. Ulkomaillakin kuoro on käynyt esiintymässä vuosien varrella, mm. Ruotsissa ja Amerikassa. Viimeksi Vox Solenne on laulanut Kyyjärvellä tammikuussa 2008 loppiaisen iltakirkossa, jolloin myös nuorisokuoro Sirius oli mukana.

Vox Solennen varsinainen 30-vuotisjuhlakonsertti on Saarijärven kirkossa 20.11, mutta Kyyjärvellä kuullaan "kenraaliharjoitus" sunnuntaina 6.11.  Konsertti alkaa klo 18. Tilaisuudessa kerätään kolehti kuoron tukemiseksi.

Tervetuloa!