Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ruisleipäkurssi

Lauantaiaamuna kokoontui 18 innokasta leipojaa Pölkin kylälle Keskisen tupaan opettelemaan perinteisen ruisleivän leipomista.
Kurssin järjesti maa-ja kotitalousnaiset ja ohjaajina toimivat Eeva-Liisa Kivimäki ja Kati Huovilainen Jyväskylästä.


Aikuinen-lapsi jouluaskarteluSeppo Tanhua Kyyjärvellä: Astrologia ja Suurten mahdollisuuksien aika

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Ruisleipäkurssi

12.11.2011 P.Viertamo/Maa-ja kotitalousnaiset

Lauantaiaamuna kokoontui 18 innokasta leipojaa Pölkin kylälle Keskisen tupaan opettelemaan perinteisen ruisleivän leipomista.
Kurssin järjesti maa-ja kotitalousnaiset ja ohjaajina toimivat Eeva-Liisa Kivimäki ja Kati Huovilainen Jyväskylästä.

Talonväki oli laittanut perjantai-iltapäivänä taikinakorvoon juuren käymään, jotta pääsimme aamulla sitten tekemään varsinaista taikinaa. Yön yli muhineeseen juureen lisättiin suolaa, varmuuden vuoksi murunen hiivaa ja ruisjauhoja niin paljon että saatiin sopivan kiinteä taikina. Taikinaa alustettaessa kuultiin hyviksi  koettuja vinkkejä ja niksejä kokeneilta ruisleivän leipojilta. Katsoimme myös hyvän elokuvan karjalaisen naisen taitavasta ruisleivän leivontaperinteesta. 

Taikinan kohottua reilun tunnin kaikki pääsivät pyörittelemään omia ruisleipiä. Kauniisti kohonneet leivät paistetiin leivinuunissa ja ilmaan leijaili vastapaistetun ruisleivän lumoava tuoksu ja lopuksi herkuteltiin sitten maukkaalla omatekoisella ruisleivällä. 

Kurssilta saatiin perustietoa ruisleivän leipomisesta ja kokemuksen kautta  opitaan taikinanteon ja  oman uunin lämmityksen salat. Ruisleivän leipomisen jaloa taitoa kannatta vaalia ja siirtää sukupolvelta toiselle.

Kiitokset talonväelle ja mukanaolleille mukavasta päivästä!