Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanhallitus laajakaistan kannalla

Kunnanhallitus käsitteli 21.11.2011 kokouksessaan laajakaistahanketta ja esittää valtuustolle, että Kyyjärvi lähtee hankkeeseen mukaan.


Sivistyslautakunnan päätöksiä 2.11.2011Latujen teon kilpailutus talvelle 2011-2012Kunnanhallituksesta 24.10.2011

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanhallituksesta 24.10.2011

27.10.2011 Eino Nissinen

Kunnanhallitus vietti jälleen työntäyteisen ja asiapitoisen illan kokousasioiden parissa.

Kunnanhallitus myönsi opintostipendit sivistyslautakunnan esityksen mukaisesti toisen asteen päättäneille opiskelijoille, Anni Lähdemäelle 250 euroa ja Jani Honkoselle 200 euroa. Onnittelut heille!

Lausunnon Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Sairaala-hankkeesta kunnanhallitus päätti antaa 27.10. pidettävän info-tilaisuuden jälkeen.

Vuoden 2011 yksityistieavustukset jaettiin aiemman käytännön mukaisesti. Talviaurauksen järjestämisestä ja taksasta päätetään vuoden 2012 talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi kolmannen vuosineljänneksen talouden toteutuman. Talousarvio on toteutunut koko lailla suunnitelman mukaisesti. Verotulot toteutunevat hieman talousarviota paremmin, mutta epävarmuustekijöitä tämän vuoden toteutumassa edelleen on.

Hallituksen kokouksen jälkeen tulleen työllisyyskatsaukseen mukaan Kyyjärven kunnassa oli Keski-Suomen alhaisin työttömyys (7,3%) syyskuun lopussa.

Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle veroprosenttien korottamista kautta linjan. Yleinen kiinteistöveroprosentti olisi 0,75, vakituisten asuntojen 0,38, muiden asuinrakennusten 0,95, rakentamattoman asuinpaikan 1,20, ja yleishyödyllisen yhteisön 0,0 prosenttia. Kunnallisveroprosentti nostettaisiin puoli prosenttiyksikköä 19,5 prosenttiin.

Korotusten jälkeenkin Kyyjärven veroprosentit ovat lähiseudun kuntiin verrattuna keskimääräistä alhaisempia. Valtionosuuksien leikkausten ja kuntien tulontasausjärjestelmän muutosten vuoksi kunnan on pakko menojen vähentämisen lisäksi etsiä korvaavia tuloja.

Kunnanhallitus nimesi myös työryhmän valmistelemaan kunnanjohtajan kanssa solmittavaa johtajasopimusta. Kunnanjohtajan aloittaessa virassaan sovittiin, että johtajasopimus solmitaan koeajan päätyttyä.

Kunnanhallituksta ja valtuustoa tulevat työllistämään vielä tämän syksyn aikana suuret asiat. Laajakaista-hankkeen tarjousaika on sulkeutumassa vuoden loppuun mennessä ja ratkaisu on erittäin mittava taloudellisesti ja vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen.

Ensi maanantain valtuuston kokouksen yhteydessä laajakaista-asiaa tulee valtuutetuille esittelemään verkko-osuuskunta Kuuskaistan Petri Naukkarinen. Lisäksi seudullista palvelusetelihanketta tulee esittelemään Sirkka Paananen Witakselta. Nämä molemmat esitykset ovat myös kuntalaisten nähtävissä NopolaNewsin netti-tv:ssä!