Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lehtolan Martti 80 vuotta

30.10. Martti Lehtola täytti 80 vuotta. Juhlat vietettiin 5.11. Kivirannassa.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kaisa Pohjonen 90-vuotta

13.11.2011 Olavi Vallivaara

Kaisa Pohjonen täytti 90-vuotta 8.11.2011. Juhlat olivat Kyyjärven kirkon seurakuntasalissa lauantaina 12.11. Juhlavieraita olikin salin täydeltä, sukulaisia, ystäviä ja tuttuja.

"Kaisa" viralliselta nimeltä Katri Pohjonen os. Vasalampi on syntynyt Perhon Korkiakankaalla, Vasamäessä. Hän on Lempi ja Pietari Vasalammin perheen toiseksi vanhin tyttö. Ainon, Kertun ja Pentin sisar. Kaisa muistelee lämpimästi Vasamäen kotiaan, naapureita ja kouluaan naapurissa. Kaisan nuoruuden päiviin osui sotavuodet. Ensimmäinen avioliitto kesti vain pienen hetken. Vihkimisen jälkeen kolmen viikon kuluttua tuore aviomies kutsuttiin sotarintamalle ja hän kaatui kesän 1944 kovissa taisteluissa. Sodan jälkeen Kaisa vihittiin avioliittoon kyyjärveläisen Eino Pohjosen kanssa. Kaisa ja Eino rakensivat aikanaan talon Kyyjärven keskustaan ja aloittivat liiketoiminnan. Kaisa toimi parturina, piti kukkakauppaa ja naisten vaatetusliikettä. Eino myi huonekaluja ja kodin koneita. Yritystoimintaa kesti vuoteen 1982, jolloin Kaisa vuokrasi parturi- ja kukkakauppatoiminnan Pohjosen sisaruksille. Kaisa toimi pitkään kirkkokuorossa oli yhdessä Einon kanssa mukana sotaveteraani- ja sotainvaliditoiminnassa. Hän oli Kyyjärven sotaveteraanien naisjaoston puheenjohtajana 10 vuotta ja piirin puheenjohtajana kaksi vuotta. Kaisa on ollut ahkera ja touhukas ihminen ja hänen lahjoillaan on ollut paljon käyttöä erilaisissa yhteisissä toiminnoissa. Kaisa on luonteeltaan iloinen ja puhelias. Eino puolison kuoltua Kaisa muutti ja asui Perhossa Raunin kanssa. Hänetkin Kaisa saatteli viimeiselle matkalle kymmenvuotisen yhteiselon jälkeen. Kaisa on palannut Kyyjärvelle ja täällä asunut viime vuodet. Toivotamme Kaisalle Onnea ja Taivaan Isän siunausta ja johdatusta tuleviin päiviin!

Kaisan juhlissa puhuivat khra Olavi Vallivaara, Heimo Linna, Tapio Mäntynen, Taisto Lahtinen, veteraaniysyävä naisjaostotoiminnasta, Salme Tanskanen lauloi yhdessä Minna Erkkilän kanssa samoin Elsa Huopana lauloi. Matti Tamminen lausui runon ja yhdessä veisattiin virsiä. Aluksi ruokailtiin ja lopuksi juotiin syntymäpäiväkahvit. Iloinen puheensorina täytti juhlavierasjoukon. Kaisan toivomuksen mukaan kaikki viihtyivät iloisessa ilmapiirissä.