Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Soiden maakuntakaavaluonnos nähtävillä

Keski-Suomen liitossa on parhaillaan menossa 3. vaihemaakuntakaavan kuuleminen 30.12.2011 saakka.
Tässä vaihemaakuntakaavassa on vain tuulivoima- ja suoalueita. Kyyjärvisiä soita kaavavalmistelu koskee merkittävästi.


ELÄINLÄÄKINTÄHUOLTO

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Suomalaisen puun käyttöön kannattaa investoida

12.12.2011 Mikko Tiirola MTK

Suomi on metsäteollisuudelle houkutteleva investointimaa. Kilpailukykymme on monella tapaa edelleen huippuluokkaa, sanoi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola Metsänomistajien liitto Järvi-Suomen syyskokouksessa Mikkelissä 12.12.2011.

Metsäsektorin rajusta myllerryksestä huolimatta suomalaisen puun käyttöön perustuvaan teollisuuteen kannattaa investoida. Metsämme kasvavat miltei kaksi kertaa enemmän kuin niitä käytetään. Euroopan suurimmat hyödyntämättömät hakkuumahdollisuudet löytyvät Suomesta. Puu saadaan myös erinomaisen metsätieverkoston ansiosta liikkeelle kaikkina vuodenaikoina. Tämä on erittäin suuri kilpailutekijä ilmaston lämmetessä, Tiirola sanoi.
 
Poliittiset riskit mittaville metsäteollisuusinvestoinneille ovat Suomessa minimaaliset. Suomea parempaa metsäalan osaamista ja koulutusta saa hakea. Suomen lähialueilla on myös monia kasvavia markkina-alueita ja esimerkiksi Venäjällä puurakentamisen potentiaali on miltei rajaton. Venäjän WTO -jäsenyyden myötä puutuotteiden vienti Venäjälle helpottuu, Tiirola totesi. 

Suomalaisen havukuidun hinta on tällä hetkellä kansainvälisesti vertailtuna kilpailukykyinen. Tämän seurauksena selluteollisuutemme kannattavuus on ollut hyvä. Havusellua tarvitaan kasvavia määriä myös tulevaisuudessa ja parhaat edellytykset tuotannon laajentamiseen ovat nimenomaan Suomessa.
 
Puun käyttöä lisäävien investointien saaminen Suomeen on koko metsäsektorin kannattavuuden kannalta elintärkeää. Invest in Finland -ohjelmassa metsäsektorin pitäisi olla ydintoimialoja. Tällä hetkellä se ei sitä valitettavasti ole.