Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Mestari ja valioita LEIVOTTIIN

KYYJÄRVEN ERÄMIESTEN JÄRJESTÄMÄSSÄ KISASSA


ERÄTULET

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kameraseura joulunviettoon

22.12.2011 Eki Holmberg

Kuvia, jutustelua ja naposteltavaa vuoden viimeisessä kerhoillassa eli tonttuilua pikkujoulun merkeissä.

Kuluvan viikon tiistaina kokoonnuttiin siis viimeisen kerran tämän vuoden puolella. Homma hoitui nyyttikestimenetelmällä ja purtavaa riitti. Myös kuvapuolella riitti nautittavaa. Härkösen Ile näytti mielenkiintoisen videon  lentotapahtumasta Englannista Tapahtumassa pörräsivät useat viime maailmansodan hävittäjät sekä hieman nuoremmat .Kaikki olivat  potkurikoneajalta ja kahvoissa olivat pääosin vanhat lentäjäveteraanit.Ilmojen teiltä palattiin maanpinnalle tutkailemaan  perinteisiä luontokuvia. ja vähän tätä hetkeä .( Kuvia on katseltavissa lisäkuvissa)

Joulu lienee juhla jossa kuvia otetaan paljon.Rippi- ja yo-juhlat tai häät saavat ehkä hieman enemmäm kuvallista huomiota osakseen. Digikamera-aikana kuvaaminen on varsin helppoa. Jos kamerassa on  akut kunnossa ja riittävän kokoinen muistikortti, niin ei muuta kuin antaa soida. Ei tarvitse omistaa mitään kallista  ns. järkkäriä. Riittää pieni kevyt taskuun sopiva kamera sillä ne alkavat olla tasoltaan jo varsin hyviä ja myös helppokäyttöisiä. Ei muuta asetusta kuin automaattitarkennus, automaatti valotus  ym. automaatti niin kuvia tulee. Ennen piti hieman tuumailla, sillä filmi ja kehitys maksoivat. Eikä niitä kuviakaan  filmille mahtunut kuin ehkä  24 tai 36. Mutta,mutta kannattaa hieman tuumailla,kun kuvaa ottaa sillä tärähtää ne digiotoksetkin  ja sitäpaitsi onhan  suunniteltu kuva mukavampi kuin joku ns.  roiskittu joka on vinossa tai muuten ei miellytä. Kannattaa siis kuitenkin hieman katsella ja tuumailla ,mutta ei turhan paljoa sillä tilanne saattaa mennä ohi. Ongelmia saattaa kuitenkin tulla kuvan ottamisen jälkeen. Miten saa ne nähtäväksi ja tallennettua. Jos ei satu olemaan tietoa, saattaa apua kuitenkin löytyä lähipiiristä ja sitäpaitsi muistikortin  tai muistitikun, johon kuvat on siirretty, voi lähettää valmistettavaksi alan firmaan. Ne valmistavat otokset joko paperikuviksi tai  cd-levylle jota voi ihailla telkkarin kautta tai tietokoneella. Kannatta joka tapauksessa tallentaa kuvat johonkin, sillä muuten ne saattavat vahingoittua tai yksinkertaisesti "hävitä bittiavaruuteen".  Miksi pitäisi kuvia ottaa? Aika kulkee ja tavat muuttuvat. Onhan sitä mukava katsella muutaman vuoden jälkeen miten oli ennen eli tallentaa muistikuvia.

Kameraseuralla on normaalin vilkas vuosi takanaan Kuvia on otettu lähelllä ja kauempana. Lähipiiri ja Töyripuro on tallennettu, mutta myös Lappi ja Kuusamo on koluttu ja kuvattu. Aihepiiri on rajaton. Ensivuotta odotellessa nautitaan joulusta. Kerhoillat jatkuvat jälleen tammikuussa tarkemmin sanoen 17.1.2012. Jos joku saa pyhien aikana kuvauspistoksen , ei muuta kuin mukaan vaan.

Kameraseura ottaa nyt kinkunsulatustauon ja toivottaa kaikille Nopola News`in lukijoille ynnä kaikille Kyyjärvisille OIKEIN HYVÄÄ JA RAUHAISAA JOULUA