Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Olavi Tuominen nukkui pois

Olavi Tuominen siunattiin Kyyjärven kappelissa lauantaina 10.12.2011. Muistotilaisuus oli Kivirannassa.



Katso lisäkuvat   

Meeri Tenhunen saateltiin viimeiselle matkalle

13.12.2011 Mervi Sjöroos, kuvat: Hannu Rauma /Irma Mäkelä/ Mediamyllärit

Meeri Katariina Tenhunen, o.s. Lehtola siunattiin perjantaina 25.11.

Kyyjärven kappelissa Siunauksen toimittivat Valma ja Yrjö Holappa helluntaiseurakunnasta. Siunaustilaisuudessa jätettiin jäähyväiset Meerin maalliselle tomumajalle, nyt hän oli vihdoin päässyt toivomaansa taivaan kotiin. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa.

Meeri syntyi 1.9.1921 Aina Maria ja Kalle Kustaa Lehtolan perheen ainoana tyttärenä ja Toivon, Arvin, Einon ja Martin sisarena. Lapsuus- ja nuoruusvuodet kuluivat Lehtolassa. Meeri avioitui vuonna 1944 maanviljelijä Onni Tenhusen kanssa ja tuolloin oli edessä muutto Järvenpään kylään. Avioliitosta Onnin kanssa syntyivät tyttäret Raili ja Raija sekä poika Tuomo. Onni puoliso kuoli jo vuonna 1977, näin Meeri ehti elää leskenä yli 30 vuotta. 90-luvulla oli edessä muutto rivitaloon lähemmäksi kirkonkylää, Koskinimeen. Meeri koki uskonnollisen herätyksen 50-luvulla ja omisti sen jälkeen koko elämänsä helluntaiseurakunnalle ja Jeesukselle. Meeri tunnettiin ahkerana rukoilijana ja esirukoilijana; iltarukouksissa siunauksen saivat kaikki läheiset ja ystävät.

Meeri sai elää lähes koko pitkän elämänsä terveenä, vasta 89-vuotiaana muistin alkaessa reistailla oli edessä muutto Karstulan sairaalan kautta Kivirantaan. Kivirannassa Meeri ehti viettää vielä reilun vuoden verran. Onnellista oli, että läheiset ja ystävät saivat kokoontua vielä syyskuun 1. päivänä kuluvaa vuotta juhlistamaan Meerin 90-vuotis syntymäpäivää.

Muistotilaisuudessa  Kivirannassa Meeriä muistelivat mm.  Kainun Lasse ja Pölkin Terttu sekä tyttärentytär Mervi. Meeriä kuvailtiin jämptiksi maatalon emännäksi ja aina lämminhenkiseksi ystäväksi.  Vaikka oma elämä ei aina ollut niin helppoa, Meerillä oli aina aikaa ja halua auttaa miten parhaaksi näki, konkreettisesti auttamalla tai rukouksin. Myös yksi lastenlastenlapsista, 8-vuotias Henna-tyttö muisteli myös mummua: ”Mummun luona oli aina kiva käydä.”  Valma ja Yrjö Holappa pitivät monta puheenvuoroa sekä lauluesitystä. Myös helluntaiseurakunnan kuoro esitti useita lauluja. Tuulikki Rauma ja Katariina Riiheläinen-Wargelin lukivat adressit.

Pitkä elämä päättyi rauhallisesti nukkuen Kivirannassa 15.11.2011. Meeriä jäivät kaipaamaan Raili ja Tuomo sekä Raija, Raijan lapset perheineen, Martti-veli perheineen, Eino-veli perheineen, muut sukulaiset sekä monet läheiset ystävät sekä naapurit.