Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Erämiehet ry:n johtokunta odottaa

Jäsenten henkilökohtaisen riistanhoitolomakkeen palauttamista 10.01.2012 mennessä.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Joulu oli ja meni

23.01.2012 Eki Holmberg

Joulu oli ja meni ja siinä ohessa vaihtui myös vuosi enemmän tai vähemmän talvisissa merkeissä

Niinpä niin -joulu oli ja meni eikä paljon ollut talvista maisemassa. Otsikkokuva on Tampereelta jossa vietin joulun  aatosta  Tapaniin. Eipä ollut liian talvista, sillä lunta ei juuri löytynyt.Lisäkuvissa on pari  "maisemaa" Tampereelta. Tapanina  kotimatkalla ihmettelimme ja ihailimme  Virtain pohjoisnurkassa eli Liedepohjassa   joutsenia ja hanhia ( n. 30 kumpiakin) jotka nokat  vasten kohtalaisen kovaa tuulta lepäilivät  järvellä. Sen jälkeen ovat järvet jäätyneet ja lumi peittänyt maiseman. Tulikos jouluna otettua kuvia?  Ei pidä turhan pitkään "säästellä" otoksia kameran muistikortilla. On syytä siirtää kuvat  tietokoneelle tai teettää ne kuviksi jossain sillä onhan paljon mukavampi katsella niitä isommalta ruudulta tai paperikuvina kuin yrittää "tiirailla" pieneltä kameran näytöltä. Säilyvyyden kannalta on myös parempi tallentaa kuvat .Häviämisriski on pienempi. 

Olettekos huomanneet miten maisema muuttuu vuodenaikojen vaihtuessa? Kannatta katsella ympärilleen ja tehdä havaintoja. Lisäkuvissa on sarja Esa Niemisen otoksia pohjoisesta. Kuvat ovat viime syksynä ja  tämän vuoden tammikuussa otettuja. Otokset ovat  lähes samoilta alueilta Saariselältä. Katselimme  näitä Esan ottamia maisemia  vuoden ensimmäisessä kameraseuran illassa .On varsin mielenkiitoista verrata jotain maiseman kohtaa  eri vuodenaikoina. Kannattaa siis tarkkailla ja myös kuvata. Lisäkuvissa esiintyvät myös pohjoisen tunnettu vaeltaja  sopuli,joita viime kesänä oli paikoin aivan vilisemällä. Kuukkeli, tuo pohjoisen tunnettu utelias ja rohkea "jätkän sielu" on joskus elellyt myös Kyyjärvellä, mutta onpa tainnut kadota vanhojen metsien myötä johonkin.  Kyseisenä iltana katselimme toki  muitakin kuvia. Puttosen Sakarilla oli matkassaan kuvia kotkasta  ei aivan kolibriin ,mutta pieniin kuitenkin. Ennen joulua  kysyttiin tietoa  eräästä linnusta ja selvisihän se. Kyseessä oli keltavästäräkki. Lajista on useampia muunnoksia ja kuvassa oli yksi sellainen tapaus. Lajituntemus on yksi luontokuvauksen hienoja sivujuonteita. Kuvatessa jotain itselle outoa tulee halu perehtyä lähemmin kuva-aiheisiin.  Tämä koskee yhtälailla lintuja, hyönteisiä kuin kasvimaailmaakin tai kuvatun kohteen historiaa. (esim. kullankaivuu pohjoisessa).Nyt joku huokailee  se kun on niin kallista. Pitää olla hyvät /hienot pelit sun vehkeet. Ei se aivan näin ole. Toki on totta , ei ilmaiseksi saa mitään,mutta kyllä varsin yksinkertaisilla värkeillä pärjää- sehän riippuu tarpeista ja innosta. Monella on ns. " vaan tämmönen" kamera, mutta ei pidä vähätellä sitä eikä itseään. Jos tietoa ei ole, sitä on saatavissa.(taidan toistaa samaa asiaa jatkuvasti)  Seuraavan kerran katsellaan ja keskustellaan  tiistaina tämän kuun viimeisenä päivänä. Tulkaapa tutustumaan.

Hyvää vuoden jatkoa  Kyy Eki