Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogitVasen valikko

Lempi Humppi 85 vuotta

Lempi Humpin 85-vuotispäivää juhlittiin Kivirannassa Uudenvuodenpäivänä 1.1.2012.


Maria Niskala täytti 90 vuotta!

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Maria Niskala täytti 90 vuotta!

29.12.2011 Riitta Kytölä/Kyyjärven seurakunta

Joulupäivänä täytti 90 vuotta Maria Niskala kotonaan Lähdekummussa. Juhlia vietettiin Joulu- ja Tapaninpäivänä sukulaisten ja ystävien kanssa.

Maria Niskala (o.s. Saunamäki) syntyi 25.12.1921 Saunakylän Saunamäellä samana päivänä kaksoissisarensa Martan kanssa perheensä 4. ja 5. lapsena. Marian äiti oli tuolloin vain 21-vuotias. Kaikkiaan perheeseen syntyi 10 lasta, joista kahdet olivat kaksoset. Tästä voi päätellä, että lapsuudessa riitti vilskettä ja leikkikavereita omasta takaa. Koulunsa Maria kävi Saunakylän koulussa. Nyt sisaruksista on Marian lisäksi elossa Ilmi-sisar Karstulassa ja Sisko Saarijärvellä.

Nuoruuspäivinä Maria löysi puolisokseen Matti Niskalan, jonka kanssa vihittiin avioliittoon vuonna 1945. Avioliiton myötä Marian tie toi Saunakylältä Kumpulaan, Lähdekumpuun, jossa alkoi ahkera työ vaimona, äitinä ja maatalon emäntänä. Avioliitosta syntyivät lapset Aira, Maija ja Kaisa. Kaisa sai elää vain vuorokauden. Lisäksi Marian ja Matin perheessä kasvoi Matin veljen Pauli-poika 2-vuotiaasta aina aikuisuuden kynnykselle. Monta askelta on Maria saanut pihassa ja tuvassa ottaa. Vapaa-aikaa ei paljon jäänyt, mutta rakkain harrastus oli käsityöt. Maria ehti kutoa muun työn ohessa lukemattomat matot, ryijyt, raanut ja tehdä muut käsityöt. Lapset kasvoivat ja lensivät pesästä - Aira Kivijärvelle, Maija Myllykoskelle ja Pauli Vaasaan. 

Matti-puoliso sairastui ja kuoli lyhyen sairauden jälkeen 12.5.1997. Maria hoiti Mattinsa kotona loppuun asti. Yhteisiä vuosia heille kertyi lähes 52. Maria jatkoi elämäänsä kotonaan Lähdekummussa, viime vuodet Maija-tyttären hyvässä hoidossa. Muutaman kuukauden Maria on nyt asunut pääasiassa Kivijärven Hopearannassa, mutta sieltäkin on saanut jo monta kertaa tulla lomalle kotiin Maijan kanssa. Näin nytkin syntymäpäivää ja joulua juhlimaan rakkaiden lasten, lastenlasten ja lastenlastenlasten kanssa. Toivotamme Marialle Onnea ja Taivaan Isän siunausta jokaiseen elämän päivään!