Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Nimikkolähettiemme, Antti ja Liisa Saarenkedon terveiset Etelä-Sudanista!

Kyyjärven seurakunnan nimikkolähetit, Antti ja Liisa Saarenketo, ovat asettuneet uuteen työkohteeseensa, heinäkuussa itsenäistyneeseen Etelä-Sudaniin. Vastasyntyneellä valtiolla ei ole helppoa, suhteet Pohjois-Sudaniin ovat tulenarat. Tässä on heidän ystäväkirjeensä, joka on päivätty 14.2.2012 Jubassa, Etelä-Sudanin pääkaupungissa.


LaskiainenKinkerit alkoi NoposenahostaPidä minusta kiinni - Muutos konserttitietoihinRaimo Kytölä vihittiin papiksiSeurakunnassa tapahtuu helmikuussa

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Laskiainen

18.2.2012 Olavi Vallivaara

Ensi sunnuntai 19.2. on laskiaissunnuntai ja varsinainen laskiaispäivä on tiistaina 21.2.

Sana laskiainen ei tule laskettelusta, vaikka meillä Suomessa onkin tähän aikaan hyvät laskettelukelit. Sanaa tulee laskea-verbistä: laskiainen on ajankohta, josta alkaa paastopäivien laskeminen. Me "laskeudumme" paastonaikaan, joka alkaa ensi keskiviikkona ja kestää 40 päivää ja päättyy pääsiäiseen.

Laskiaissunnuntaina on kotikirkossa messu klo 10. Se on samalla Gideonien kirkkopyhä. Messun toimittavat tutut seurakunnan työntekijät, lapsikuoro ja Gideonien edustajat. Messun jälkeen on Gideonien tarjoamat laskiaispullakahvit ja toiminnan esittely.

Laskiaissunnuntaina on myös klo 13 Heikki Noposen muistoseurat kirkossa ja klo 19 Kinkerit ja Jaakko Viertamon muistoseurat Kaarina Viertamolla Oikarilla.

Laskiaisillan kinkerit on tiistaina 21.2.klo 19 Pölkin Niemelässä, Seija ja Taisto Lahtisella. Tervetuloa laskiaisen tapahtumiin!

Paastonaika on hiljentymisen, itseensä menemisen ja rukouksen aikaa. Paastonaikana aivan erityisesti ajattelemme, mitä se merkitsee, että Jeesus tuli kärsimään ja kuolemaan minun syntieni tähden. Leivällä ja mehulla eläminen ei paljon auta, jos ihminen ei kykene tulemaan toimeen ja sopimaan muiden kanssa.