Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kela-tietoa ikääntyville ja heidän omaisilleen

Nyt on mahdollista tulla kuulemaan tietoa Kela:n etuuksista.


Vuoden liikuntateko

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kela-tietoutta ikääntyville

SPR/ Katriina Oinonen 15.2.12

Kelan palvelupäällikkö Riitta Liimatainen oli 13.2.12 kertomassa ikääntyviä kiinnostavia asioita Kelan etuukista. Tapahtuma oli yksi SPR:n omaishoitajahankkeen järjestämistä ja se oli avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Monitoimitalolla järjestetty tapahtuma keräsi mukavasti asiasta kiinnostuneita kuulijoita. Kelan etuudethan mielletään yleensä hankaliksi, mutta Riitta Liimatainen kehotti rohkeasti ottamaan yhteyttä Kelan puhelinpalveluun.  Moni asia selviää jo puhelimessa perehtyneen palveluneuvojan kanssa keskustellessa. Palvelunumerot ovat auki arkisin klo 8-18. Lisäksi Karstulassa on vielä palvelupiste, jossa voi asioida.    

Kuulijoita puhutti tietysti taksimatkat lääkäriin. Käytäntöhän muuttui 3.5.10, jonka jälkeen Kelan korvaamat matkat tilataan taksikeskuksesta, jolloin Kelan matkakorvauksen saa heti taksista. Tämä uusi käytäntö ei ole kaikkien mielestä toiminut hyvin, mutta sitä kehitetään koko ajan.

Toinen joillekin uutena asiana tuli, että myös eläkeläiset voivat hakea Kelan kuntoutuksiin. Eri ryhmille on omia kuntoutuksiaan ja tietoa niistä löytyy Kelan nettisivuilta tai asiasta voi neuvotella oman lääkärin kanssa.

Parituntinen aika hurahti nopeasti ja paljon asiaa saimme kuulla.

Tapahtuman lopuksi SPR:n omaishoitajien tukihankkeen vetäjä Minna Wacker kertoi RAY:n rahoittamasta hankkeesta ja sen puitteissa Kyyjärvellä tulevista tapahtumista.   (Tapahtumat löytyvät Nopola Newsin tapahtumakalenterista.)

Kiitokset mielenkiintoisista tiedoista Riitalle ja Minnalle!