Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yrityskehittäjän paikka avoinna

Karstulanseutu Oy:n toiminta laajenee Kyyjärven kunnan liittyessä mukaan elinkeinopalveluiden käyttäjäksi ja uutta työvoimaa tarvitaan.


ELINKEINOPALVELUTTapio Mäntynen - v. 2011 Kyyjärvinen

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tapio Mäntynen - v. 2011 Kyyjärvinen

23.2.2012 Kyyjärven kunta / Aaro Toppinen

Kunnanhallitus valitsi vuoden 2011 Kyyjärviseksi Kyyjärven Saha Oy:n toimitusjohtaja Tapio Mäntysen. Palkinnon saaja julkistettiin kunnanvaltuuston kokouksessa.

Vuoden Kyyjärvinen, oikein isolla K:lla, on valittu vuodesta 2009 lähtien. Ensimmäisen kerran tittelin, kunniakirjan ja kiertopalkinnon sai vuodeksi haltuunsa kunnallisneuvos Tapio Lintulahti, vuoden 2010 tittelin puolestaan pokkasi teollisuusneuvos, Betset Oy:n toimitusjohtaja, Hannu Löytönen. Ja kuten kunnanvaltuuston puheenjohtaja Maija Uusisalo totesi, taas oli Tapion vuoro, sillä valinta kohdistui tällä kertaa 100-vuotiaan Kyyjärven Saha Oy:n toimistusjohtajaan Tapio Mäntyseen.

Valinnan perusteluissa mainitaan, että Tapio Mäntynen on pitkänlinjan kyyjärvinen yrittäjä, jonka yritystoiminta on työllistänyt kuntalaisia ja tehnyt Kyyjärveä paikkakuntana tunnetuksi. Kyyjärven Saha Oy on tullut tunnetuksi tinkimättömättömästä laadustaan. Yrityksen referenssilista kertoo, että sen toimittamaa puutavaraa on käytetty usein juuri siellä missä laadusta ei ole varaa tinkiä. Viimeisimpänä näistä mainittakoon Helsingin Musiikkitalo. Kyyjärven Saha Oy:lle myönnettiin myös Keski-Suomen kulttuuriympäristöpalkinto viime vuonna.

Palkinnon luovutuspuheessaan kunnanjohtaja Eino Nissinen puolestaan totesi, että on erittäin hienoa että kunnassa toimii pitkälinjan yrittäjiä, joilla on halu tehdä tinkimätöntä, laadukasta työtä. Kunnanjohtajan mielestä on myös hienoa, että yrityksen nimessä kaikuu Kyyjärven nimi, mikä nykyoppien ja globaaleja markkinoita tavoittelevien yritysten nimeämiskäytännöissä on nykyään harvinaista.

Kiitospuhe oli tietenkin tuttua Tapion humoristisella tyyllillä höystettyä tarinaa. Tapio ei alkanut arvailemaan palkinnon perusteluja eikä sitä onko palkinto saatu sen takia, että hän on tallustellut sahan pihassa jo 55 vuotta vai myös jostakin muusta syystä. Tapio ei myöskään allekirjoita Matin ja Tepon menestysiskelmää Kaiken takana on nainen - vaan omiin kokemuksiinsa perustuen hän antaa täyden tunnustuksen naiselle, joka on myös rinnalla ja tiukan paikan tullen jopa edessä. 

Onnea ja menestystä Tapiolle, perheelle ja Kyyjärven Saha Oy:lle.