Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

EL ja aurino paistaa

Ti 13.3. tavataan Kivirannassa: mitä tapahtui v. 2011 ja tuleva toiminta.


Salattu esiäitini

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Salattu esiäitini

2.3.2012 Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Haapajärveläinen 72v. -eläkkeellä oleva entinen kunnanvirkailija Lilja Isokoski on julkaissut kirjan nimeltä "Salattu esiäitini".

Lilja Isokoski kertoo: Olen nyt toteuttanut elämäni ehkä suurimman unelman. Olen nimittäin kirjoittanut kirjan esiäidistäni, jonka elämä suvussa jälkipolvissa vaiettiin, mutta kertomus hänestä eli kuitenkin onneksi suvun rohkeimpien henkilöiden keskuudessa. 

Motiivi kirjalle syntyi, kun empaattiset tunteeni heräsivät voimakkaina kuullessani Sara Fredrika Rytkyn elämän tarinan v. 2007. Koska minua ikäänkuin johdateltiin elämässäni opiskelemaan venäjän kieltä tunsin, että tässä kaikessa oli jotain tavattoman erikoista. Edellä mainitusta syystä minun oli kirjoitettava kirjan alkuun lyhyesti omasta elämästäni.

Kirja kertoo päähenkilön rakkaudesta. Se kertoo nuoren ihmisen voimakkaasta, kaikki voittavasta tunteesta sekä vanhemman ihmisen kunnioitukseen pohjautuvasta rakkaudesta.
Salattu esiäitini on suurelta osin fiktiivinen, mutta tärkeimmältä eli perusosaltaan faktaa kertova tarina esiäidistäni, jonka dokumenttitietoa minullakin jo oli olemassa, mutta josta kukaan ei ollut kertonut, koska jostain ihmeellisestä syystä hänestä oli tehty täysin salattu henkilö. Hän rakastui väärään ihmiseen, joka oli Suomen valloittajamaan armeijan edustaja. Kuinka sukuni, joka tunnettiin voimakkaasti uskovaisena, kielsi esiäitini olemassaolon kokonaan? Samalla he mitätöivät sen suuren työmäärän, jonka esiäitini suoritti elämässään, sekä samalla koko oman elämänsä perusteet. Kun kuulin tämän tarinan, ajattelin, että yritän kertoa sen muillekin. Tämä kirja on kunnianosoitus hänelle, joka on jo pitkään ollut " siellä jossain", mihin me kaikki joskus menemme.

Jos olet kiinnostunut saamaan kirjan käsiisi, ota yhteyttä: Lilja Isokoski, Laakkolantie 6 B 4, 85800 Haapajärvi, puh. 0400 -935573. Kirjan hinta on 30€/kpl. Sopii varsin hyvin esim. äitienpäivälahjaksi tai muutenkin lukuhaluiselle.