Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Talven valoa ja ilmiöitä

7.3.2012 Eki Holmberg

Ei talvi ole väritön. Värit toki ilmenevät ehkä toisin kuin kesällä.

Tiistaina (6.3.) kokoontuivat kuvauksen harrastajat eli Kyyjärven Kameraseura  katselemaan kuvia ja jutustamaan. Kumpaakin lajia riitti. Valot, varjot ja valoilmiöt olivat  tällä kertaa  pääosassa.

 Talvi ajatellaan ja myös nähdään usein vain valkoisena tai, kuten monesti kuluneen talven aikana, harmaana ja ankeana. Mutta nyt on jo maaliskuu ja kevät tulee keikkuen(pakkasista huolimatta). Kannattaa hieman hidastaa menoaan ja pysähtyä  "tiirailemaan" ympäristöään.  Ei se ole lainkaan niin ykstotinen ja ankea tai pelkästään valkea. Itse asiassa hanki heijastaa taivaan väriä, sinistä, sen eri sävyissä. Myös varjot luovat omia kuvioitaan hangelle. Niistä sitten löytyykin jos jonkinlaisia kummajaisia, jos on  mielikuvitusta  edes hieman.( ei pidä antaa ns. "realitymaailman" surkastuttaa sitä) Kuvaamisen kannalta aika on hieman haastava-jyrkät varjot jne.   Lumen valon lisäksi aikaan  kuuluvat myös "värivalot". Helmikuun lopulla ja ehkä juuri nyt voi illalla taivaalla leiskua luonnon omat "mainosvalot"  revontulet . Otsikkokuva on helmikuun lopulta ja kuvaaja on  Sakari Puttonen. Netistä löytyy  kohtuullisesti tietoa revontulien synnystä ja syystä. Lisäkuvissa on muutama Esa Niemisen otos . Kuvauspaikka on  kodin nurkilla.  Lisäkuvat ovat Esan ,Sakarin  ja allekirjoittaneen ja  merkitty  EN , SP tai EH.

Kevät tuo tullessaan muutakin kuin valoilmiöitä. Ensimmäiset joutsenet  uiskentelevat koskisuvannoissa ja  ainakin helmipöllö on aloittanut  laulelunsa , sellaisen  "puputuksen" Avoimissa koskissa sukeltelee pakkasista huolimatta  vapuslintuihin kuuluva koskikara. Koskikara sukeltelee eväänsä koskesta ja on aika veikeä otus seurailla. Mm Huopanankoskella näitä näppäriä pikkusukeltelijoita voi tarkkailla. Joka on vähänkin kiinnostunut luonnosta ja sen ilmiöistä, kannatta pitää silmänsä ja mielensä avoinna ,sillä jokainen päivä saattaa tuoda tullessaan jotai mielenkiintoista ja ainahan se mieltä ylentää ,kun huomaan kevään ja kesän lähestyvän. Ja tarkeneekin paremmin ainakin keskipäivällä.

Hyvää kevään odotusta  Kyy Eki