Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanjohtajan kulmahuoneesta

Talven selkä on taittunut ja keväinen aurinko lämmittää jo mukavasti. Viimeiset hiihtokelit alkavat olla käsillä.


Kunnanhallituksesta 5.3.2012

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanhallituksesta 5.3.2012

6.3.2012 Eino Nissinen

Kunnanhallitus istui jälleen pitkän illan keskustelua herättävien asioiden parissa.

Kunnanhallitus antoi verohallinnolle lausunnon verotoimistoverkon karsimissuunnitelmista. Kyyjärven kunnalta oli pyydetty lausuntoa Saarijärven verotoimiston sulkemisesta, mutta kunnanhallitus kiinnitti huomionsa suunnitelmaan myös laajemmin, koska Kyyjärven kannalta vaikutuksia on myös Alajärven ja Viitasaaren toimipisteiden lakkauttamissuunnitelmilla. Kunnanhallitus ilmoitti lausuntonaan, että kaikkien kolmen toimiston lakkauttaminen johtaisi tilanteeseen, jossa alueella ei ole mahdollisuutta käyntiasiointiin kohtuullisella etäisyydellä. Lähimmät toimistot olisivat lakkautusten jälkeen Kokkolassa, Jyväskylässä ja Seinäjoella.

Kunnanhallitus hyväksyi Jyväskylän kaupungin esittämän menettelyn erityiskoulupiirin lakkauttamiseksi tarpeettomana 31.7.2013, kun Huhtarinteen nykyinen erityiskoulurakennus puretaan. Kyyjärven kunta ei ole ostanut erityiskoulupiirin palveluita enää pitkään aikaan.

Kunnanhallitus käsitteli sivistystoimenjohtajan ja rehtorin yhdistelmätehtävän päättymistä 31.7.2012. Sivistystoimenjohtaja on hoitanut molempia virkoja määräaikaisesti yhteensä jo kohta kahdeksan vuoden ajan. Tehtävien eriyttämisestä on keskusteltu useampaan otteeseen jo aiemmin. Sivistystoimenjohtajan rehtorin tehtävistä vapautuva työpanos suunnataan keskushallintoon, jonka pieneen henkilöstömäärään mm. tilintarkastaja on aiemmin kiinnittänyt huomiota. Hallitus antoi sivistyslautakunnalle luvan aloittaa rehtorin rekrytointiprosessi. Järjestely lisää kokonaisuudessaan työntekijäresurssia enintään noin 0,5 henkilötyövuotta ja vaatii talousarviomuutoksen keskushallinnon palkkamäärärahaan, joka tuodaan päätettäväksi erikseen.

Ensi maanantaina 12.3. pidettävässä kuntarakenneuudistuksen alueellisessa kuulemistilaisuudessa Kyyjärven kunnan puheenvuoron pitää kunnanjohtaja. Kunnanhallitus keskusteli puheenvuorossa esiin nostettavista asioista.

Lisäksi kunnanhallitus hyväksyi maaseutuelinkeinojen kehittämisavustusten jakoperusteet sekä Linjalantien kaavatiesuunnitelman.