Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Anna Pölkki saateltiin viimeiselle matkalle

Anna Katri Pölkki siunattiin lauantaina 17.3.2012 klo 11 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.


Eeva Saarenketo saateltiin puolisonsa viereenMaria HuosianmaaIrma Tamminen haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Eeva Saarenketo saateltiin puolisonsa viereen

3.3.2012 Olavi Vallivaara

Eeva Inkeri Saarenketo siunattiin lauantaina 3.3.2012 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa.

Eeva Inkeri Saarenketo e. Niskala syntyi Kumpulassa 5.10.1918. Hänen vanhempansa pitivät kauppaa Kumpulan kylällä. Eeva kasvoi sisarussarjan keskellä ja oppi elämän perusasiat omassa kodissaan. Kansakoulun hän kävi kotikylän Kankaalan talossa, jossa pidettiin myös pyhäkoulua. Eevan ollessa tyttönen äiti kuoli. Jo 13-vuotiaana hän lähti Jyskylään palvelukseen. Rippikoulun  käytyään hän oli Rautalammilla palveluksessa. Hän palasi takaisin Kyyjärvelle. Jalosen kauppaan Oikarille avautui työpaikka Eevalle. Hän oli taitava ja ahkera työntekijä. Niinpä hänellä olikin töitä vuosia Jalosen kaupassa. Kaupan yhteydessä oli leipomo. Aamuyöstä alkoi uunien lämmittäminen ja taikinan vaivaaminen ei koneilla vaan käsin. Monet ruisleivät, pullat ym:t leivokset Eeva käsillään valmisti. Kun leipomo loppui Oikarilta, Eeva jatkoi töitä kaupassa. Oikarin kylältä löytyi Pekka puoliso, jonka kanssa Eeva sai elää pitkän avioliiton. Avioliitosta syntyivät lapset: Hanna Kaisa, Antti ja Tapio. Vähitellen lapset, koti ja maatalo vaativat Eevan ajan kokonaan ja kauppahommat muuttuivat äidin ja maatalon emännän askareisiin. "Kotipelto" oli Eevalle ja Pekalle rakas paikka, työ, perhe ja harrastus. He rakensivat oman kodin ja navetan Pekan kotitilan maille. Karjan- ja puutarhanhoito olivat mieluista työtä. Aikanaan lapset lähtivät omaan elämään ja vanhuuden myötä oli luovuttava rakkaista töistä. Eeva pystyi asumaan kotoonaan sairauksista huolimatta sisulla ja Pekka puolison tuella. Yllättävä elämänmuutos tuli kesällä 2009, kun Pekka nukkui pois. Saman vuoden syksyllä Eeva muutti Kyyjärvelle vanhustentaloon. Hän sopeutui uuteen elämäntilanteeseen hyvin ja riemullisia olivat ne hetket, kun sai lasten ja läheisten kanssa olla Oikarin kodissa. Eeva nukkui ikiuneen 13.2.2012, 93-vuoden iässä. Häntä jäivät kaipaamaan lapset, lastenlapset, sukulaiset ja läheiset. Eeva oli viimeinen elossaollut omasta Niskalan sisarusjoukosta.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina toimi Lotta Vallivaara ja suntiona Alpo Noponen. "Matkamiehen virren" soidessa omat pojat ja läheiset kantoivat Eevan Pekka puolison viereen Kyyjärven kirkkomaahan. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa. Tapio Saarenketo lausui tervetulo- ja päätössanat, kirkkoherra puhui, lastenlapset lukivat adressit ja yhdessä laulettiin virsiä.