Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tärkeää tietoa jaloista

..saatiin kuulla maanantaina Kivirannassa. Tapahtuma oli yksi SPR:n omaishoitajahankkeen järjestämistä ja sinne olivat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet


Tulossa tärkeää tietoa jaloistaVAPPUAATON SULKUTERVEYSASEMA TIEDOTTAA HUHTIKUUN LÄÄKÄRITILANTEESTA/LOMISTA

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tärkeää tietoa jaloista

SPR/ Katriina Oinonen 18.4.2012

..saatiin kuulla maanantaina Kivirannassa. Tapahtuma oli yksi SPR:n omaishoitajahankkeen järjestämistä ja sinne olivat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet

Monitoimitalolla 16.4.12 järjestetty tapahtumaan oli tullut mukavasti jalkojen hoitamisesta kiinnostuneita. Jaloista oli tullut kertomaan jalkahoitaja Eevaliisa Hakola Kyyjärven Fysikaalisesta hoitolaitoksesta. Parituntinen tilaisuus meni nopeasti ja paljon oli keskusteltavaa ja kysyttävää erilaisista jalkojen vaivoista ja niiden hoidoista.

Eevaliisa muistutti siitä, miten tärkeää on jaloista huolehtiminen jo ennen mitään vaivojakaan. Päivittäin tulisi jalat pestä, kuivata ja rasvata (näin vältytään niiltä ikäviltä kuivilta ja kipeiltä kantapäiltäkin).  Erittäin tärkeää jalkojen hoitaminen ja niiden kunnon seuraaminen on diabeetikoille.

Toinen tärkeä asia on tietysti sopivat kengät ja sukat. Liian pienet ja jalan muotoon sopimattomat kengät aiheuttavat jalkaan muutoksia ja liian kireät sukat vaikuttavat jalkojen verenkiertoon. Kannattaa myös muistaa, että jalan koko muuttuu iän myötä.  Jos jalassa on jo jotain muutoksia ja vaivoja, on niihin saatavissa paljon erilaisia tukia ja pehmikkeitä ja jopa jumppaohjeita niitä helpottamaan.

Kiitokset havainnollisesta ja mielenkiintoisesta tilaisuudesta Eevaliisalle!