Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Pohjavesialueiden suojelusuunnittelu käynnistyy

Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven ja Kyyjärven kuntiin ollaan laatimassa pohjavesialueiden suojelusuunnitelmat vuoden 2012 aikana. Työn tekee projekti-insinööri Katja Viitaniemi.


Metalliromut pois nurkista!Kelirikko alkoiKOKOKOKKO

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Metalliromut pois nurkista!

17.4 4H

Keräyspaikka hakusessa!

Kyyjärven 4H-yhdistys järjestää varainhankintana romumetallinkeräyksen toukokuun aikana. Keräystuotto menee paikkakunnan lasten ja nuorten toiminnan tukemiseen.

Kirkonkylän alueella ei ole vielä keräyspaikkaa. Mikäli haluat tukea osaltasi nuorisotoimintaa ja omistat seuraavat ehdot täyttävän alueen tai tiedät jonkun, joka voisi auttaa, ota pian yhteyttä 4H-yhdistykseen p. 040 5653617, sähköposti kyyjarvi@4h.fi.

Keräykseen sopivaa aluetta valittaessa on seuraavat asiat hyvä ottaa huomioon:

• Alue ei saa sijaita pohjavesi – alueella eikä muutenkaan ympäristön kannalta haitalliseksi katsottavalla alueella, kuten luonnonsuojelu-alueella.

• Alue ei saa olla liian näkyvällä paikalla, jotta romukasaa ei katsota esteettiseksi haitaksi. Toisaalta alue ei saa sijaita liian valvomattomassa paikassa, sillä romuvarkaudet ovat yleistyneet.

• Keräysalueen pohjan sekä alueelle johtavan tien tulee olla riittävän kovia, jotta ne kantavat yhdistelmäajoneuvon painon. Alueen on myös oltava riittävän suuri, jotta romut sekä ajoneuvo mahtuvat alueelle yhdessä!

• Voima- / sähkölinjat, jotka ovat alle 4,30 m korkeudessa, eivät saa sijaita alueelle johtavan tien yllä. Keräysalueen yllä ei saa olla minkäänlaisia sähkölinjoja, koska nosturin toiminta hankaloituu huomattavasti tai estyy täysin; iso turvallisuusriski !!!