Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Aili Mäntynen saateltiin haudan lepoon

Aili Mäntynen siunattiin lauantaina 31.3. 2012 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen oli muistotilaisuus Kirkon seurakuntasalissa.Katso lisäkuvat   

Eila Hamutta nukkui pois

14.4.2012 Olavi Vallivaara

Eila Hamutta siunattiin lauantaina 14.4.2012 Kyyjärven siunauskappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kyyjärven kirkossa.

Eila Ellen Hamutta e. Tuukkanen syntyi 15.1.1943 Taimi ja Eino Tuukkasen perheen esikoistyttönä Kyyjärven Noposenahossa. Lapsuus-ja nuoruusvuodet olivat kotikylällä, jossa hän kävi kansakoulun. Eila varttui perheen vanhimpana ja hänellä oli neljä sisarta Elli, Elsa, Liisa ja Leena sekä velipojat Martti ja Lauri. Sisarussarjasta Elli nukkui pois keväällä 2008. Kouluvuosien jälkeen Eila oli naapurissa lapsenhoitajana ja muutti nuoruusvuosina Jyväskylään kotiapulaiseksi. Kesällä v.1963 häntä pyydettiin Ruotsiin kotiapulaiseksi, jonne hän muutti. Ruotsissa hän tutustui tulevaan aviopuolisoonsa Teuvo Hamuttaan, joka oli lähtöisin Suojärveltä. Teuvo oli tullut Ruotsiin sotalapsena. Heidät vihittiin avioliittoon Ruotsissa. Eilan ja Teuvon yhteinen koti oli Västeråsissa ja yhteinen elämäntyö siellä olevan Asean tehtaalla, josta aikanaan Teuvo jäi eläkkeelle. Eila muutti 1980-luvun alkupuolella Suomeen. Hän hoiti  palattuaan vanhempiaan kotona Noposenahossa. Perhon vanhainkodissa hän työskenteli useita vuosia ja muutti asumaan sinne. Kun Teuvo pääsi eläkkeelle Ruotsista hän muutti Eilan luokse Perhoon. Meri ja Teuvon veneilyharrastus vaikuttivat siihen, että he muuttivat Vaasaan. Sundomista he ostivat ja kunnostivat omakotitalon ja Eila jatkoi työuraansa Vaasan sairaalassa. Teuvo sairastui vakavasti ja nukkui pois v.2000. Teuvon kuoleman jälkeen Eila jatkoi työtään eläkeikäänsä saakka. Eläkepäivinä syntymäseudun juuret vetivät hänet takaisin Kyyjärvelle. Hän rakennutti uuden talon Kyyjärven keskustaan, Ruuskanpellolle, jonne hän muutti v.2005. Seitsemän viimeistä vuotta hän asui Kyyjärvellä uudessa kodissaan. Eila oli innokkaasti mukana kotiseurakunnan ja Rauhanyhdistyksen toiminnassa. Omakohtainen uskonkilvoittelu oli hänelle tärkein asia. Eilan vakava sairaus eteni lopulta nopeasti ja hän nukkui pois Karstulan sairaalassa 30.3.2012. Eilaa jäivät kaipaamaan sisaret ja veljet perheineen, sukulaiset ja monet ystävät eri puolilla aina Ruotsissa saakka. 

Eilan siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Teija Nissinen ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa Kyyjärven kirkossa puheen piti Eilan veli Lauri Tuukkanen, adressit lukivat Saara ja Ari-Pekka Tuukkanen, tädin muistolle lauloivat yhdessä Katri Tuukkanen ja Ari Luoma. Eilan siskon mies Aulis Kytömäki muisteli Eilaa samoin kummipoika Markus Tuukkanen ja Leena Linna muisteli ystäväänsä.