Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Katso lisäkuvat   

Kanadansuomalaisten tervehdys Thunder Baysta

2.5.2012 Juttuvinkki/ Irma Mäkelä/Mediamyllärit

Jari Lahtisen kirje nopolalaisille Hilldalesta

Yllä kuvassa Hilldalen kirkko
Terveiset tӓӓltӓ maaliman suurimman jӓrven Superiorin rannalta Kanadan Ontariosta, Thunder Baysta, joka kaupunki Suomessa ehkӓ tunnetaan paremmin entisellӓ nimellӓӓn Port Arthur.

Yleensӓ kevӓt on tӓӓllӓ koleahko isojen vesien takia, mutta nyt on saatu nauttia leppoisista pӓivistӓ jo maaliskuussa. Pessimistit pӓӓttelevӓt, ettӓ vielӓ ”onnen sekunnitkin ne surun tunnein maksetaan”. Tulee siis takatalvi.

Joka tapauksessa Kanadan suomalaisten suurjuhlien aikaan heinӓkuun 2012 lopulla kesӓ lienee parhaimmillaan. Niin, ettӓ tervetuloa vaan sydӓmellisesti kaikki Nopolan vӓki tӓnne suomalaisuutta juhlimaan.

Tiedossa ja valtavana ilonaiheenamme on se, ettӓ pussihousutenoriluutnantti Raimo Salo sekӓ puolisonsa Eija Salo ovat lupautuneet saapumaan Suurjuhlille kaikkien nopolalaisten ja muiden suomalaisten edustajana.

Tenoriluutnantista, hӓnen elӓvistӓ kuvistaan ja musiikistaan on kerrottu tӓkӓlӓisissӓ ӓidinkielisissӓ lehdissӓ ja onpa jopa lauluaan kuultu radiossa. Kanadan laajan maan valloitus on siis menestyksellisesti alkanut ja kohta kaikki tietӓvӓt myӧs nopolalaisuudesta jotakin. Erӓӓt ovat tosin arvelleet, ettӓ kyseessӓ on joku uusi sotilaallinen herӓtysliike.

Parhain kevӓisin terveisin ja iloisin mielin teitӓ tervehtien sekӓ Suurjuhlia  yhdessӓ toiveikkaana valmistellen.
                                            
Jari Lahtinen, siirtolaispappi Hilldalen kirkolta