Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Terveisiä Virosta ja Vönnusta

17.5.2012 Olavi Vallivaara

Ystävyysseurakuntamatka Viroon ja Vönnun seurakuntaan oli 14-16.5.2012. Saimme nauttia kauniista säästä, hienoista kokemuksista ja ystäviemme tapaamisesta Vönnussa. Tunsimme, että Taivaan Isän siunasi matkamme.

Virossa ensimmäinen kohteemme oli Tallinnan kaupunki. Tutustuimme oppaan johdolla vanhaan kaupunkiin ja  kävimme Aleksander Nevskin nimelle pyhitetyssä hienossa ortodoksikirkossa ja Tallinnan tuomiokirkossa. Toompean mäeltä katselimme koko Tallinnan kaupunkia. Tallinnasta ajoimme Viron toiseksi suurimpaan kaupunkiin Tarttoon, jossa olimme kaksi yötä.

Tarttoon meidät tutustutti mainio opas, Tarton yliopiston opettaja Jussi Aronen. Toomenmäellä kuulimme Tartosta ja samalla Virosta mahtavan tietopaketin kävellessämme ja samalla katsellessa hienoja kohteita. Tartto on vanha kaupunki. Varhaisimmat tiedot on jo vuodelta 1030. Opastus päättyi Jaanin kirkkoon, jossa oli hartaushetki ja pieni urkukonsertti paikallisen urkurin soittamana.

Ystävyyssseurakuntaan Vönnuun saimme matkata tiistai-iltapäivällä ja meillä oli Vönnun kirkossa ensin yhteinen rukoushetki Vönnun kirkkoherra Urmas Pajun johdolla ja kanttorina oli Riina Kenn. Kirkkoherra Urmas Paju toivotti meidät tervetulleeksi ja kertoi rukoushetken jälkeen Viron ja Vönnun kirkon sekä seurakunnan vaiheista. Khra Olavi Vallivaara toi terveiset Kyyjärveltä ja puhui rukoussunnuntain evankeliumin tekstin johdolla. Lauloimme yhdessä muutaman laulun kanttori Minna Erkkilän säestyksellä. Tilaisuuden jälkeen meillä oli yhteinen iltapala kirkon pihassa. Yllättävän moni virolainen kirkkovieras osasi suomea. Meidät otettiin lämpimästi vastaan ja tuntui haikealta jättää ystävät, jotka toivotimme tervetulleeksi vastavierailulle Kyyjärvelle.

Viimeisenä päivänä matkasimme Tartosta Keski-Viron hienojen peltoaukemien kautta takaisin Tallinaan. Matkalla pysähdyimme Viljandin ja Raplan kaupungeissa. Raplan kirkon vieressä joimme kahvit ja saimme kuulla kolmen kyyjärveläisen "köyhän katulaulajan" konsertin, jonka he pitivät kirkon aidan päältä. Kotiin palasimme Helatorstaita vasten yöllä kiitollisina kaikesta kokemastamme. Laivamatkat sujuivat mennen tullen ruokapöydän ääressä ja bussimatkat menivät hienosti Jari-Pekka Uusisalon ohjatessa. Matkalla lauloimme paljon. Välillä pysähdyimme kahville ja kuulimme retkeläisten jutustelua mikrofonista yhteiseksi iloksi. Kiitämme Taivaan Isää retkestämme ja kaikkia mukana olleita.