Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Terveisiä Ugandasta

12.5.2012 Olavi Vallivaara

Yhteisvastuujuhlassa Pölkin Rantalassa oli mukana Cornell Wandera ja hänen vaimonsa Anne Maarit Heikkilä. Cornell on syntyisin Ugandasta ja asuu nykyisin Suomessa.

Evijärven seurakunnan diakonissa Anne Maarit Heikkilä kertoi Ugandasta ja yhteisvastuukohteesta Ugandan Paderin maakunnasta. Siellä on riehunut sota 20 vuotta ja ihmiset ovat joutuneet pakenemaan pakolaisleireille. Paluu kaikkensa menetäneelle ja uuteen elämään totuttautumiseen ei ole köyhälle helppoa. Yhteisvastuuvaroin tuetaan pienrahoituslaina toimintaa, jolla ihmiset pääsevät alkuun oman yritystoiminnan, säästämisen ja tulevan elämän suunnittelussa. Monelle äidille ja isälle toiveena on säästää niin paljon rahaa, että saisi lapset koulutettua.

Erik Holmberg kertoi kotimaisesta erityiskohteesta, joka kohdistuu Takuu säätiön kautta ylivelkaantuneiden nuorien auttamiseksi elämään takaisin. Diakonissa Riitta Kytölä avasi yhteisen kokoontumisen ja kirkkoherra piti loppuhartauden. Kanttori Minna Erkkilä huolehti musiikista. Rantalan isossa pirtissä on ihana kokoontua. Sirkka ja Maria olivat valmistaneet herkullisen kahvipöydän vieraille. Muistoihin piirtyi myös Rauha äiti, hänen iloinen ja seurallinen luonteensa. Hän halusi usein pitää kodissaan seuroja, joten perinne yhä jatkuu.

Kiitokset meidän mukana olleiden puolesta vieraanvaraisuudesta ja ystävällisyydestä. Meillä oli hieno ilta!