Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kunniakäynti sankarihaudoille

21.5.2012 Olavi Vallivaara

Kaatuneitten muistopäivänä, viime sunnuntaina, 20.5.2012 oli jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti ja seppeltenlasku sankarihaudoille.

Tätä juhlaa on vietetty toukokuun kolmantena sunnuntaina vuodesta 1940. Talvisodan jälkeen marsalkka Mannerheim esitti, että tänä ajankohtana muisteltaisiin koko Suomessa rintamalla kaatuneita sotilaita ja sotatoimissa menehtyneitä siviilejä. Kaikkiaan viime sodissa kaatui rintamilla 95000 suomalaista miestä ja naista sekä lisäksi 2000 siviiliä. Kyyjärven sankarihautausmaassa lepää 73 sankarivainajaa.

Seppelten lähettämispuheessa Maija Suuniittu kuvaili, mitä kaikkea menehtyminen sodassa on merkinnyt lähipiirille ja koko Suomen kansalle. Kaikkensa isänmaalle antaneiden muistoksi laskettiin seppele sankarihautausmaan muistomerkille. Seppeleen laskivat  Sisko Pillikko ja Pentti Koskinen. Karjalaan jääneiden muistokivelle seppeleen laskivat Riitta Lintulahti ja Pentti Honkonen. Monen Karjalasta evakkoon lähteneen ja Kyyjärveltä uuden asuinpaikan saaneen läheiset lepäävät Karjalan mullissa. Siellä lepäävät myös ne kyyjärveläiset kaatuneet sankarivainajat, jotka on siunattu kentälle jääneinä Kyyjärven sankarihautausmaahan. Sankarihautausmaalla laulettiin tilaisuuden alussa ja lopussa isänmaanvirrestä. Kirkonkylän pohjoisen alueen väki tarjosi kirkkokahvit seurakuntasalissa, jossa Salme Tanskanen kertoi sota-ajasta ja lauloi. Narvan surumarssin soitti Anna-Maria Koskelo. Ennen kunniakäyntiä oli kirkossa messu, jossa Kirkonkylän pohjoisen alueen ihmiset olivat avustamassa.