Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn EnglishBlogit

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Metsä kutsuu kulkijaa ja uuden oppijaa!

9.5.2012 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Perhon yksikkö / Satu Mäntynen

Tiesitkö, että Perhossa voi opiskella ympäristönhoitajaksi? Perhon maaseutuopistolla on alkamassa ensi syksynä aikuisille tarkoitettu riistapainotteinen luonto- ja ympäristöalan perustutkintoon valmistava koulutus. Kyyjärveläissyntyinen Harri Hietikko on aloittanut ko. opinnot syksyllä 2011 ja suosittelee koulutusta kaikille alasta kiinnostuneille.

Perhon maaseutuopiston pihamaalla kävelee pitkän salskea nuori mies punaisessa työhaalarissaan. Ja siitä se idea sitten lähti: Haastattelenpa Harria ja kerron kuulumiset terveisineen koko Nopolan väelle.

Harri on Airi ja Heimo Hietikon poika. Hän on syntynyt Kyyjärvellä, mutta asunut Perhossa vuodesta -89. Työuraa Harri on ehtinyt luoda monenlaisissa tehtävissä: rakennusalalla, maatalouslomittajana ja muissa kiinteistötöissä. Uudelleen kouluttautuminen tuli ajankohtaiseksi, kun selkä ilmoitti tyytymättömyytensä silloisiin kuormituksiin. Lääkärit kehottivat miestä toteuttamaan ”pienen pojan haaveensa” ja vaihtamaan rohkeasti alaa. Intohimoisena metsästäjänä Harrin mieleen juolahti maaseutuopiston tarjoama riistalinjan koulutus, eikä asiaa tarvinnut kauemmin pohtia. Sinnepä siis!

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat nyt miehellä selvät: oma yritys Kyyjärvelle tai Perhoon. Haaveena on perustaa riistamatkailuyritys, joka tarjoaa eräopastusta kaikissa muodoissa. Harri vakuuttaa, että kaikille löytyy jotain: puiden halailusta kiven kolojen tutkimiseen! Eli asenne on tulevalla yrittäjällä kohdallaan. Harri on ollut koulutukseen erittäin tyytyväinen ja harmitteleekin ettei keksinyt alaa jo aiemmin. Parasta on ollut käytännön metsästäminen, jota laadukas teoriaopetus tukee. Opettajat ovat ammattitaitoisia ja ryhmähenki hyvä. Keväällä  2013 valmistuvassa ryhmässä on 13 aikuisopiskelijaa eri puolilta Suomea.

Ensimmäisenä vuonna on käyty läpi aseoppia, vaellettu ja metsästetty hirviä niin Sotkamossa kuin Pihtiputaallakin. Ruotsissa tämä tiedonjanoinen porukka kävi kokemassa ”korkeanpaikan leirin” tunnelmaa nukkumalla 24 asteen pakkasessa teltassa. Harrin mielestä yksi parhaista kurssitarjonnoista on kuitenkin ollut Jarno Kelan vetämä eräkokkikurssi, jonka aikana opiskelijat valmistivat ruokaa kodassa nuotion äärellä. Tuleva kesä kuluu opiskelijoilla työharjoittelun merkeissä. Harri tutustui harjoittelujaksollaan Tammisaaressa fasaanien, peltopyiden ja sorsien kasvatukseen ja suuntaa myös Konginkankaalle kosteikkoa perustamaan.

Hakuaika syksyllä alkavaan koulutukseen päättyy 31.5.2012, joten vielä ehdit mukaan. Lisätietoa löytyy riistalinjan sivuilta: RIISTALINJA

linkki hakulomakkeeseen puolestaan täältä: HAKULOMAKE

Voit myös lähettää vapaamuotoisen hakemuksen oppilaitokseen osoitteella:
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Perhon yksikkö
Teemu Keränen
Haanentie 26, 69950 Perho

tai sähköpostilla:

teemu.keranen@kpedu.fi

toni.kumpuvaara@kpedu.fi