Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Nuorten kesätyöllistämisen tukeminen vuonna 2012

24.2.2012/Khall L.Järvinen

Khall 21.2.2012

Kunta on useana kesänä työllistänyut kyyjärveläisiä nuoria yhteistyössä paikallisten yrittäjien kanssa. Kun yritys on järjestänyt nuorelle työpaikan kuukaudeksi, on kunta maksanut siitä yritykselle 300 euron tuen.  Tukeen oikeutetut kesätyöpaikat on tarkoitettu peruskoulunsa keväällä päättäville sekä lukiossa ja muissa keskiasteen oppilaitoksissa opiskeleville tai niistä keväällä valmistuneille ja niille, jotka eivät ole muuten saaneet työtä kesäajaksi. Kesätyöllistämisessä pyritään tukemaan nuorten omaehtoista työnhakua lähialueen yrityksiin.

Kunnanhallitus on 21.2.2012 § 43 päättänyt seuraavaa:
"Kunnan omiin töihin työllistetään kesätyöntekijöitä ensisijaisesti hallintokuntien käytettävissä olevien palkkausmäärärahojen puitteissa. Kunta myöntää määrärahojen puitteissa avustusta työnantajalle, joka palkkaa kyyjärveläisen (31.12.2011 kirjoilla Kyyjärvellä) 16-25 vuotiaan nuoren kesätyöhön kokopäiväisesti vähintään kuukaudeksi ja maksaa siitä työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Tuen suuruus on enintään 300 euroa/työntekijä ja tuki maksetaan jälkikäteen esitettyä palkkatositetta vastaan, josta käy ilmi, että työnantaja on hoitanut työntekijästä aiheutuvat velvoitteensa. Tukea maksetaan ainoastaan yhdeltä kuukaudelta. Avustusta haluavan työnantajan tulee ilmoittautua kunnan keskustoimistoon 16.5.2012 mennessä. Sen jälkeen ilmoittautuneille avustusta voidaan myöntää vain mikäli määrärahaa on jäljellä."

Te paikalliset työnantajat - olette nyt avainasemassa sillä nyt palkkaamanne nuori voi olla valmistuttuaan kenties  osa yrityksenne henkilöstöä. 
 
Pyydämme yrityksiä olemaan yhteydessä keskustoimistoon (puh. 014-4597111) toimistosihteeri Eija Honkoseen tai hallintosihteeri Leila Järviseen tai kirjaamo@kyyjarvi.fi  viimeistään 16.5.2012, mikäli olette palkkaamassa nuoria kesätöihin, sillä kunnan talousarvioon varattu määräraha on valitettavasti rajallinen, joten tästä syystä ilmottautuminen. Nuoret voivat myös tiedustella keskustoimistosta onko sinne tullut ilmoituksia vapaista kesätyöpaikoista. Työpaikan hankkiminen on kuitenkin oman aktiivisuuden varassa joten ei muuta kuin rohkeasti yrityksiin kyselemään.