Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kyyjärven Markkinat lähestyy

Kesän odotetuin tapahtuma, Kyyjärven markkinat järjestetään heinäkuulla, ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa on taas luvassa kaikenikäisille.


Heikki Luoman näytelmä Wanhat Wehkeet Areenan kesäteatterissa.5K- lukukampanjaMatkaopas tulevaisuuteenKaatuneitten muistopäivänä 2012

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Heikki Luoman näytelmä Wanhat Wehkeet Areenan kesäteatterissa.

16.6.2012 Suvi Kantonen

Heikki Luoman kirjoittama näytelmä Pienet kukkivat kummut valmistautuu tulevaan ensi-iltaansa Karstulassa.

Wanhat Wehkeet Kesäteatteri perustettiin viime syksynä ja nyt toimitaan ihan paikallisin voimin, salkkareiden tähtiä ei enää ole kuvioissa mukana. Komeat lavasteet ovat pitkälti Jukka Paanasen ja Jari Lasosen käsialaa, pisteaidan näytelmää varten pystytti Silvo Poikonen.

Näytelmän ohjauksesta vastaa kymmeniä näytelmiä ohjannut Veli-Pekka Halmila, mukana näytelmässä on 15 enemmän tai vähemmän teatterikärpäsen puremaa henkilöä. Harjoitustahti on keväällä ollut kova. Mukana mm Tarja Kultavuori ja allekirjoittanut Järviradiolta,  Karstulan Mieslaulajista Matti Isopoussu sekä Jukka Paananen, myös Tuula Leppänen, Päivi Muhonen , Eero Koivunen, Silvo Poikonen ja Markku Kuhmonen ovat esiintyneet monissa näytelmissä, samoin nuoremmat  harrastajat Kristiina Paananen, Noora Leppänen, Jenni Leppänen ja Harri Leppänen.

Wanhat Wehkeet paikan isäntä Jari Lasonen näyttelee papin roolin ensikertalaisena, mutta täysin ammattimaisesti. Kaikkiaan yli 60 kertaa käydään näytelmää läpi, vielä viidet harjoitukset, ja sitten se onkin menoa eikä nokitusta.... Ryhmälle täytyy antaa täydet 10 pistettä sitoutuvuudesta. Innolla on harjoituksissa käyty, napinoita ei ole ainakaan minun korviin kuulunut, kaikki touhuavat täysillä näytelmän onnistumiseksi. Luvassa on 20 esitystä, kerralla katettuun katsomoon sopii´390 katsojaa, joten kaikki halukkaat varmasti ehtivät näytelmän näkemään.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat 1940-luvun alkuun ja karjalais/kantaväestön tunnetilojen selvittelyyn. Luvassa on riemukkaita hetkiä, herkkiä kohtauksia ja paljon syviä tunteita, joita kirjailija Heikki Luoma on oivallisesti tuonut esille tekstissään. Eli kaikki palaset alkaa pian olla kohdallaan, toivotamme kaikki tervetulleiksi kesäteatterielämykseen Wanhat Wehkeet Areenalle. Tietoa teatteriesityksistä löytyy www.wanhatwehkeet.fi sivuilta ja facebookissa pienet kukkivat kummut ja wanhat wehkeet tapahtumasivuilta.